RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere pågrepet ved transittmottak


Politiet har flere ganger aksjonert på Refstad transittmottak. Her fra en tidligere aksjon.
Politiet har flere ganger aksjonert på Refstad transittmottak. Her fra en tidligere aksjon. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB
Til sammen 14 personer ble pågrepet eller bortvist under en aksjon mot Refstad transittmottak for asylsøkere i Oslo torsdag morgen.

REFSTAD: Bakgrunnen for aksjonen er at mottaket har opplevd at utenlandske statsborgere har tatt seg til rette og oppholdt seg der uten tillatelse. Politiet har mistanke om at flere av disse er involvert i narkotikaomsetning.

– Dette har vært et gjentakende problem som skaper utrygghet for beboere og nærmiljøet. Kontrollen ble gjennomført i forståelse med mottakets ledelse og var en oppfølging av tidligere gjennomførte kontroller, sier politiinspektør Egil Jørgen Brekke i Oslo politidistrikt.

– Ni personer ble pågrepet og fem ble bortvist. Vi beslagla også omkring 100 gram hasj og en del piller, sier Brekke til NTB.

Les også: Uforsvarlig ghettofisering ved asylmottak

Flest afrikanere

De fleste som ble pågrepet eller bortvist, er fra ulike land i Nord- og Vest-Afrika.

– Flere er tidligere asylsøkere som har fått avslag og som nå oppholder seg ulovlig i Norge. Beboerne og de ansatte på mottaket opplever dette som et problem, forteller politiinspektøren.

– Vi har opplevd at enkelte går inn på rom, hiver ut beboerne og tar seg til rette. Enkelte blir også invitert inn av andre beboere på mottaket, sier han.

Ikke første gang

28. juni pågrep eller bortviste politiet 35 personer i en aksjon samme sted. Dette gjentok seg 9. juli da rundt 15 personer ble tatt hånd om  Også disse gangene var målet personer som mistenkes for narkotikaomsetning.

Kontrollen ble gjennomført i samarbeid med Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsdirektoratet (UDI).

Refstad transittmottak er drevet av Norsk Folkehjelp. Det bor vel 250 personer på mottaket. (ANB-NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere