*Nettavisen* Nyheter.

Flere plasser på vei

Denne lille karen er blant de heldige som fikk barnehageplass i hovedopptaket i år. Takket være en ny midlertidig paviljong og en ferdigregulert barnehagetomt håper Bydel Østensjø at de i løpet av høsten kan gi plass til mange av smårollingene som nå står på venteliste. Illustrasjonsfoto

Bydel Østensjø vil redusere barnehagekøen med enda flere midlertidige barnehageplasser. I løpet av september avgjøres det hvor bydelens nye paviljong skal åpnes.

ØSTENSJØ: Før sommeren øremerket barnehagebyråden flere penger til midlertidige barnehageplasser, i håp om at Oslo snarest mulig skal nå målet om full barnehagedekning.

Bydel Østensjø hadde i slutten av august totalt 188 barn i kø, og fikk nylig innvilget sin søknad om en ny midlertidig paviljong.

Nye plasser i høst

Meningen er at paviljongen skal komme opp allerede i høst.

Barnehagen kan visstnok stå ferdig i løpet av høsten, men jeg kan ikke si noen dato. Det er snakk om en fireavdelings barnehage med i underkant av femti plasser. Det er mest behov for småbarnsplasser, så vi vil prioritere det, sier bydelens barnehagesjef Tommy Grotterød.

Barnehagetomt på Bøler

I disse dager jobbes det med å finne ut hvor paviljongen skal plasseres.

Et klart alternativ er en ferdigregulert barnehagetomt i Utmarkveien. Ifølge Omsorgsbygg kan det være plass til både en midlertidig og en permanent barnehage her, sier barnehagesjef Tommy Grotterød.

Tomten det er snakk om har adresse til Utmarkveien 6-8, og ligger i et skogholt like ovenfor Bøler skole.

Bydelen har i lengre tid jobbet med utvidelsesplaner for Bøler sentrum barnehage, og etter å ha vurdert flere tomter i området har denne tomten nå kommet opp som et godt alternativ.

Omsorgsbygg, som er Oslo kommunes barnehageutbygger, holder på å utvikle en ny type modulbarnehage som skal være rask og rimelig å bygge. En permanent barnehage kan derfor stå ferdig i Utmarkveien allerede om et års tid.

Manglerud eller Alna?

Tommy Grotterød opplyser at Omsorgsbygg også vurderer noen tomter i nærheten av Manglerud skole, samt at de har fått opplyst at det finnes ferdigregulerte barnehagetomter like over bydelsgrensen til Alna.

Det er stort behov for barnehageplasser i Oppsal-området, og hvis det viser seg at det er grei tilgjengelighet derfra til disse tomtene i Alna kan det være gode alternativer, mener barnehagesjef Tommy Grotterød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag