*Nettavisen* Nyheter.

Flere ran på kort tid i vårt distrikt

  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Politiet har i løpet av kort tid fått flere meldinger om ran i distriktet.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: – På kort har vi fått inn flere meldinger om ran og overfall i distriktet vårt, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø, leder av forebyggende avdeling på Manglerud politistasjon.

Del på Facebook

– Vi har noe å arbeide etter ved flere av forholdene, men ønsker publikums hjelp om de har tips å komme med.

Fredag kl. 15.22 kom det melding om ran ved Nordstrand Plantesenter. To unge gutter truet til seg mobiltelefonen fra en 15 år gammel gutt. Fornærmede ble slått i brystet, men fikk ikke fysiske skader. Den ene av gjerningsmennene hadde muligens en kniv i beltet. De to løp fra stedet - den ene mot Nordstrand, den andre mot Ljabru.

Fredag kveld ble en mann overfalt på Lofsrud. Meldingen kom inn kl. 22.49.

6-8 yngre gutter skal ha slått ham og tatt frem en kniv. Ingen ble pågrepet. Saken følges opp av politiet.

Og lørdag litt før klokken 17 ble en 14 år gammel gutt fratatt mobiltelefonen i Ekebergveien ved Nordseter skole. Politiet har fått en ganske god beskrivelse av en gutt i 16-17-årsalderen.

En 17 år gammel gutt ble pågrepet tirsdag ettermiddag etter at han hadde stjålet en iphone fra en person i Nordstrandveien ved Florabakken. En forbipasserende pågrep gjerningsmannen og varslet politiet.

– Han er kjent av politiet, og sjekkes nå mot andre forhold, sier Drevsjø.Av andre saker fra Manglerud-politiet logg kan følgende nevnes:

Ble nektet å være med bussen

En bussfører meldte fredag kveld fra Mortensrud at han ikke ville kjøre før en gutt fjernet seg fra bussen. Gutten var tidligere tatt for snikkjøring, og nå ville ikke bussføreren ha han med igjen. Han var borte da politiet kom til stedet.

For mange i bilen

En 48 år gammel mann fikk fredag kveld et forenklet forelegg av politiet etter at han hadde kjørt med for mange personer i bilen. Dette skjedde i Lambertseterveien.

Tagget på T-banen

Fredag kveld kom det melding om at det var sett taggere på T-banen på Ryen. Tre personer med sekker var observert løpe fra stedet.

For ung fører

Litt over klokken 02 natt til lørdag kom det melding om en svært ung bilfører på vei innover E6. Han ble stoppet på Mortensrud.

Det viste seg å være en 17-åring som hadde tatt seg en tur med familiens bil.

Fyllekjøring på E6

Natt til søndag kom det melding om uryddig kjøring på E6 ved Ryen. Politiet fikk stoppet bilen i Svartdalstunnelen. Den 42 år gamle østeuropiske sjåføren var godt beruset. Han ble kjørt sentralarresten.

Brannmelding fra Bøler

Litt over klokken 03 natt til søndag kom det melding om mulig brann på en veranda i Bølerlia. Det viste seg av røyk og flammer var begrenset til en peis.

Usikrede barn

Politiet stoppet søndag ettermiddag en bil i Mina Beiteplukks vei på Bjørndal. To barn satt usikret i bilen. Fører ble ilagt et gebyr.

Steinleggere forsvant

Søndag ved 16-tiden kom det melding om at utenlandske steinleggere tilbø sine tjenester i Olaves Hvervens vei på Hauketo. De hadde vært agresive da de ikke fikk jobb, og forsøkte seg så hos nabo til melder. Heller ikke her fikk de napp, og da de forsto at politiet var kontaktet, forsvant de i en koksgrå VW med britiske skilter.

Manglerud-politiet berømmer folk som får besøk av denne type «håndverkere». De melder nemlig fra til politiet, og dermed blir det ingen jobber på dem.

Innbrudd på Holmlia kro

Mandag morgen ble det meldt om innbrudd på Holmlia kro. En bakdør var ødelagt. Det var folk som skulle rengjøre lokalet som oppdaget innbruddet.

Uten førerkort

Mandag litt før klokken 11 ble en bil stoppet i Geviret på Bjørndal. Den 54 år gamle sjåføren hadde ikke førerkort, og ble anmeldt for dette.

Utgått på dato

Politiet stoppet mandag kveld ved 21-tiden en bil på Esso på Holmlia. Den var påført dagskjennetegn som var utgått på dato. Dermed ble det politi-oppgjør for å ha kjørt bil uten gyldige skilter.

Innbrudd på Nordstrand

Tirsdag formiddag ble det meldt om innbrudd i et hus i Lindbäckveien på Nordstrand i løpet av natten. Uvedkommende hadde tatt seg inn gjennom et vindu og fått med seg diverse, bla.a klokker. Det var folk hjemme i huset mens innbruddet pågikk.

Omtrent samme forhold ble meldt fra Kåres vei på Karlsrud litt senere på dagen.

Bilinnbrudd på Bjørndal

Tirsdag kveld litt over klokken 23 kom det melding om at det pågikk bilinnbrudd på P-plassen ved Granberg senter på Bjørndal. En person med topplue og hodelykt ble observert stikke fra stedet. Politiet satte inn søk med hund, men dette ble resultatløst.

Politiet ønsker tips om noen kan ha sett noe på det aktuelle stedet sent tirsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.