RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere saker om vold, trusler og mobbing


Konfliktrådet behandler flere saker som dreier seg om trusler, mobbing og vold.
Konfliktrådet behandler flere saker som dreier seg om trusler, mobbing og vold. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Konfliktrådet melder om en økning i saker som dreier seg om trulser og mobbing.

OSLO: Konfliktrådet i Oslos og Akershus mottok 1483 saker i 2010. Selv om dette er en nedgang påsju prosent siden året før er det en trist utvikling i type saker.

Saker som handler om vold utgjør nå 27 prosent, mens saker som handler om mobbing og trusler utgjør 19 prosent av sakene. Til sammen utgjør det nesten halvparten av sakene Konfliktrådet mottar.

Av sakene som kommer fra Oslo er hele 26 prosent saker som dreier seg om trusler og mobbing. Dette har økt betrakelig siden 2009, da tilsvarende tall var 15 prosent. Sammen med vold utgjør nå disse sakene hele 65 prosent, noe som er langt over landsgjennomgsnittet som er 35 prosent.

– Bildet av konfliktrådet som en meglingsinstans for barn som tas i naskeri og skadeverk har forandret seg de siste årene. Trusler og mobbing har økt, mens naskeri og skadeverk har gått ned, skriver Konfliktrådet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere