*Nettavisen* Nyheter.

Flere tas for familievold

Daværende stasjonssjef Espen Aas presenterte familievoldssatsingen på Stovner politistasjon i sommer. Oslo-politiet avdekker stadig flere saker, og flere skal det bli med styrket bemanning til sommeren. Foto: Arkivfoto

Politiet registrerer stadig flere familievoldssaker. Det er de glade for.

OSLO: Familievold er en av typene kriminalitet som øker mest i hovedstaden. Det viser tall som politiet la frem mandag.

I 2012 ble det registrert 488 anmeldelser for mishandling med legemskrenkelse i familien. I 2011 var tallet 376. Økningen er på 29,8 prosent, og det er visepolitimester Hans Halvorsen glad for.

– Vår intensjon er å øke antall saker. Her er det nok store mørketall i form av saker som ikke blir anmeldt, sier Halvorsen.

Ros til Stovner

Stovner-politiet er ansvarlig for koordineringen av arbeidet mot familievold i Oslo. Politimester Hans Sverre Sjøvold roser innsatsen til politistasjonen i Groruddalen.

– Det gjøres en betydelig innsats. Stovner har også mottatt heder for dette arbeidet i året som har gått, sier Sjøvold.

Daværende stasjonssjef på Stovner, Espen Aas, sa til dittOslo i sommer at flere ansatte på stasjonen blant annet har tatt etterutdannelse for å kunne gjennomføre dommeravhør av barn.

– Å jobbe med disse sakene er krevende. Det er ingenting som er svart hvitt, og det er ofte kompliserte saker, som har flere parter og flere involverte. I familievoldssaker er det bare tapere, sa Aas.

Les hele intervjuet med Espen Aas her!

Politiet anmelder selv

Visepolitimester Hans Halvorsen forklarer nå at politiet nå har en ny policy med at politiet selv oppretter en sak når de blir kalt ut til husbråk.

– Det er nemlig ikke alltid de involverte er interessert i å anmelde selv, sier visepolitimesteren.

Håpet er dermed å få ned mørketallene ytterligere, for lettere å kunne stoppet problemet.

Les også: Nesten 18.000 lommetyverier i Oslo i fjor

Styrker satsingen

Til sommeren får politiet i Oslo 70 nye stillinger. Hele 20 av disse dedikeres til arbeidet mot vold i nære relasjoner. Selv om arbeidet koordineres fra Stovner, vil stillingene trolig fordeles over hele byen.

– Vi vil yte god service og god etterforskning overfor de som er utsatt for vold i nære relasjoner, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

Les politiets rapport om kriminaliteten i Oslo i 2012 her (pdf-dokument)!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.