RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere trenger familiehjelp

Familievernkontorene på Østlandet sliter med lange ventelister og færre ansatte. Også Vestre Aker merker konsekvensene av den økte pågangen.

Familievernet skal være et gratis tilbud til alle som ønsker å få hjelp til problemer rundt blant annet samlivsbrudd og barn, rus og misbruk.

1.januar 2004 gikk etaten over fra kommunalt til statlig ansvar, og på to år har ventelistene blitt lengre, mens hjelpesamtalene og ansatte har blitt færre, melder NRK Østlandssendingen.

Forebyggende barnevern

Ved Munchs gate familiekontor merker de et sterkere press. Og ved økning av henvendelser, resulterer ikke dette bare i lengre ventetid og begrenset tilbud til befolkningen, men det går også utover de faglige, forebyggende tiltakene, som for eksempel familie og samlivskurs.

- Vi er veldig lei oss for dette, fordi det å utvikle kurs og gruppetilbud er et veldig godt forebyggingstilbud. På mange måter driver vi forebyggende barnevern, sier familieterapeut Liv Sorknes Haadem ved Munchs gate Familiekontor, som omfatter Sagene og Vestre Aker bydel..

Pågangen varer generelt fra kontor til kontor, og er i tillegg sesongbetont. Periodene etter ferier er spesielt hektiske. Generelt er antall henvendelser økende.

- Vi får stadig nye oppgaver, men ikke økte ressurser, sier Haadem.

Økende belastning

Haadem sier det er veldig vanskelig å måle hvordan Munchs gate familiekontor ligger an i forhold til de andre kontorene i Oslo, men pågangen er stor i forhold til bemanningen. Dette kan være belastende for de ansatte.

- Det er klart belastningen på de ansatte øker. Dette kan få ringvirkninger på sikt som kan føre til sykefravær og lavere trivsel blant de ansatte, sier hun.

Dette i en sektor med historisk høy trivsel.

- Familievernkontorene har generelt hatt høy kompetanse og faglig dyktighet, noe som igjen kommer hele befolkningen til gode, avslutter Haadem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere