Flere tusen mangler varme i Oslo

Anleggsarbeider i Akersgata onsdag ettermiddag forårsakte lekkasje i fjernvarmesystemet.

Anleggsarbeider i Akersgata onsdag ettermiddag forårsakte lekkasje i fjernvarmesystemet. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Etter brudd på et fjernvarmerør måtte flere titalls tusen i Oslo belage seg på en iskald morgendusj.

OSLO: Årsaken til at hustandene i Oslo mangler varme er brudd på et fjernvarmerør. Dermed stoppet leveransen av fjernvarme til flere adresser i byen.

Brudde skjedde allerede på onsdag i 14-tiden. Anleggsarbeid hadde forårsaket en skade på fjernvarmerøret i Akersgaten i forbindelse med forberedelser til rivning av et bygg.

Dette førte til at masse vann rant ut fra nettet. Hafslund opplyser om at det tar tid å fylle det på igjen.

Ny lekkasje

Klokken 14.15 torsdag opplyser Hafslund at over 4000 kubikkmeter vann har lekket ut. Dette tar tid å etterfylle, særlig etter at en ny lekkasje som ble oppdaget torsdag gjorde etterfyllingen mindre effektiv.

– Det ble i formiddag oppdaget ytterligere en lekkasje i fjernvarmenettet, som en følgeskade av skaden i Akersgata, melder informasjonssjef Truls Jemtland i Hafslund på deres nettsider.

Hafslund jobber nå på spreng med å få fylt på med vann, og nye løsninger tas i bruk.

– Etter hvert som vi etterfyller vann, vil vi kunne øke temperaturen, slik at flere og flere kan få varmen tilbake. Vi beklager at dette nødvendigvis må ta noe tid, sier Jemtland.

Refunderer panelovner

Strømselskapet ber dem som har mistet varmen om å sette på det de har av panelovner og alternative oppvarmingskilder for å bidra til å holde varmen oppe i de byggene som er berørt.

De som ikke har andre varmekilder kan kjøpe panelovner på inntil 2000 Watt, og få refundert inntil 1000 kroner av Hafslund.

Hafslund har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som er uten varme og varmtvann, men det skal være snakk om flere titalls tusen, først og fremst i sentrumsbydelene.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Dette skal lokke de unge til å studere teknologi

Disse jentene går ut hver eneste kveld

SkjeriOslo: Eia åpner intim kjønnsutstilling

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag