*Nettavisen* Nyheter.

Flere vil ha vakter på hjemme-alene-fest

Innleide vakter på private fester sprer seg fra Oslo vest til hele byen. Men mange av vaktselskapene er skeptiske til den type oppdrag.

OSLO VEST: I flere mindre byer i Norge har det vært en økning av vakter på private ungdomsfester, og i Oslo har etterspørselen spredt seg fra kun å gjelde vestkanten til å gjelde hele Oslo og omegn, men flere av vaktselskapene vil ikke stille med vakter på ungdomsfester, skriver Dagsavisen.

Vi tar ikke rølpeoppdrag, der det virker som om ungdommen betaler for å drikke mer og se på vekterne slåss, sier Martin Sverberg, daglig leder for Vekter-Tjenesten. Dette er et av firmaene som ikke vil ta på seg oppdrag når det gjelder ungdom som skal ha fest. De synes ikke det er nødvendig at vekterne skal ha oppdrag som gjerne ender med ubehagelige situasjoner, fordi det ikke skal være nødvendig for vekterne å slåss på jobb hver dag. Et annet selskap, Norsk Vektertjeneste, melder om stor pågang fra ungdom både fra Oslo og Akershus. De har ikke hatt noen ubehagelige opplevelser med å være vakter på private fester. Ofte er det ungdom selv som tar kontakt, fordi de har dårlig erfaring med at det kommer folk som ikke er ønsket på festen. Daglig leder Rolf Torkildsen sier til Dagsavisen at mange roer seg når de ser at det står en vakt i døra. GR Sikkerhet har opprettet en egen ungdomsgruppe for å møte etterspørselen, og tar på seg oppdrag fra fritidsklubber og privatpersoner. Andre vaktselskaper forteller fester der mange titalls personer som kommer ubedt på fest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.