Flerkulturelt barneteater på Sandaker

Olav Grønnmyr (4½ ), Nicole Øzek (2½ ) og Michel Øzek (4½) likte forestillingen.

Olav Grønnmyr (4½ ), Nicole Øzek (2½ ) og Michel Øzek (4½) likte forestillingen.

Barneteateret "Rips og Rabarbara" sang og showet for barn og voksne på Sandaker Senter.

Veronica Salinas (31) og Siri Kvambe (31) sang, danset og spilte for omtrent 30 barn og voksne.

SANDAKER: Høres sauer like ut på norsk og spansk? Får en dinosaur plass i en liten, grønn tøypose? Disse spørsmålene, samt et program bestående av sang, rytmer, dans og lette absurditeter, var innholdet i den halvtimes lange forestillingen.

Morsomt med instrumenter

Nicole Øzek (2½ ) og storebror Michel Øzek (4½) er med mamma Synnøve Ask til Sandaker Senter og teater på Deichmanske bibliotek.

Jeg syns det var gøy, men jeg har vært på et dukketeater med en mus før, og det var også morsomt. Hjemme har jeg en giraff som heter Georg, forteller Michel Øzek.

Barnehagekompis Olav Grønnmyr (4½ ) er enig i at det var en morsom forestilling.

Jeg syns det var gøy å spille på den med røde prikker, sier han, og sikter til et av instrumentene barna fikk prøve etter forestillingen.

Flerkulturelt barneteater

Veronica Salinas (31) og Siri Kvambe (31) står bak forestillingen som er ment for barn i alderen ett til seks år.

Vi lager mesteparten av sangene selv. I starten hadde vi mest kjente barnesanger, men ønsket etter hvert å bruke de vi selv har laget, forteller Veronica Salinas.

Hun er opprinnelig fra Argentina, og bruker bevisst en del spanske ord og uttrykk i forestillingen. Begge er opptatt av viktigheten å gi de aller minste et flerkulturelt teatertilbud.

Vi har holdt på i omtrent to år. I fjor var vi på Polaris-festivalen på Svaldbard og opptrådte i tre barnehager der oppe. Vi har også vært i Tromsø, men gjort flest forestillinger her nede, sier Siri Kvambe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag