RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertall for hall på Åsland


Aud Kvalbein (KrF)
Aud Kvalbein (KrF)
Ap, SV og V stemte for skytehall på Åsland, mens H, Frp og Rødt gikk inn for Myrer-alternativet.

OSLO: Det var resulatat da Miljø- og samferdselskomiteen (MSK) behandlet skytebanesaken på onsdag.

Flertall i bystyret

KrF har ingen plass i denne komiteen, så det ble teknisk sett flertall for Myrer. Men når saken skal behandles i bystyret 2. april, vil Ap og Venstres felles forslag om Åsland vinne frem.

KrFs to stemmer blir den avgjørende tunga på vektskålen. Hvis ingen av partiene snur, blir Åsland vedtatt med 31 mot 28 stemmer.

Jeg regner med at partigruppa fortsatt står på det samme prinsipielle standpunktet som vi tok for ett år siden, nemlig at en skytebane i et bymiljø må ligge innendørs, sier varaordfører og KrFs gruppeleder Aud Kvalbein.

Felles forslag

Forslaget til Ap og Venstre er todelt. For det første skal det igangsettes en reguleringsplan for en flerbrukshall med skytebane på Åsland.

For det andre blir byrådet bedt om å legge fram en sak om skytebanen, herunder finansieringsmuligheter, innen 1. september 2008.

Et galskapens kapittel

På onsdagens komitémøte gikk byrådspartiene (H og KrF) primært inn for en fast gjenåpning av Prinsdal. Ingen andre partier støttet dette.

Sekundært stemte de for Myrer, og fikk støtte av Rødt. Rødt støttet også tilleggsforslaget om å kombinere skytebanen med et skiskytingsanlegg.

Jeg mener hele saken er et galskapens kapittel. Skyting er en utendørssport, og en utendørsbane er en langt billigere og raskere løsning. Men hvis Åsland er det eneste alternativet, vil vi støtte dette. Skytterlaget må ha en bane, sier nestleder i MSK Jøran André Kallmyr (FrP).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere