Gå til sidens hovedinnhold

Flertall for Kapellvei-stenging

Venstre, Ap og SV har i dag blitt enige om at den beste løsningen er å stenge Kapellveien forbi Grefsen Barneskole, forteller SVs Heidi Rømming.

GREFSEN: I morgen skal «nye» Grefsen Barneskole formelt opp i bystyrets byutviklingskomité, men allerede i dag er flertallet med SV, Ap og Venstre enige.

I byrådets forslag til reguleringsplan, var Kapellveien foreslått holdt åpen for gjennomkjøring gjennom skoleområdet.

Stenging det beste!

– Kapellveien må stenges forbi skolen – det er det er det beste alternativet i reguleringsplanen for «nye» Grefsen Barneskole. En av grunnen til at vi går inn for den løsningen, er blant annet at utearealene for skolen i utgangspunktet er knappe. Ved å stenge veien forbi skolen, vil ikke minst idrettsbanen bli et mer tilgjengelig og naturlig uteområde for skolen. I tillegg kan en stenging også muligens være med på å gjøre det grønne arealet øst for idrettsbanen – den såkalte «forhagen» mellom de eldste gule bygningene og Kapellveien – mer tilgjengelig som uteområde, sier SVs Heidi Rømming, som roser både Grefsen FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg), bydel og naboer.

LES OGSÅ: - Ikke bilvei gjennom skoleområdet

Ny busstrasé, sløyfer og plan

– Det lokale, flotte engasjementet i denne saken har klart vært med på å bringe flere fakta og nyanseringer på bordet. Det setter SV stor pris på, sier Rømming.

En stenging av Kapellveien vil bety at blant annet bussen må få annen trasé.

– SV, Ap og Venstre har også blitt enige om at bystyret ber byrådet om å lage plan for bringe- og hentesløyfe øst for skolen, samt at bystyret ber byrådet lage en plan for å trygge skoleveien i hele Grefsens inntaksområdet. Men det arbeidet får byrådet ta tak i etter hvert – det er viktig nå at det ikke blir noen forsinkelser av selve bystyrebehandlingen av reguleringsplanen – som etter planen skal opp 24. mars, sier Rømming.

FAU Grefsen har også vært i kontakt med Samferdselsetaten, om nettopp en trafikkplan for Grefsen Barneskole.


BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året