RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyres Hermann Kopp og Annelise Høegh har nå fått flertall – med støtte fra Frp og Venstre – i samferdselskomiteen for nytt masseutkjøringsforslag fra Vettakollen Høydebasseng – som blant annet innebærer enveiskjøring her i Nordbergveien. Kristin Tufte Haga
Høyres Hermann Kopp og Annelise Høegh har nå fått flertall – med støtte fra Frp og Venstre – i samferdselskomiteen for nytt masseutkjøringsforslag fra Vettakollen Høydebasseng – som blant annet innebærer enveiskjøring her i Nordbergveien. Kristin Tufte Haga

Flertallet dropper Gaustadveien

Sentrale Høyre-politikere tenker helt nytt for masseutkjøringen fra Vettakollen høydebasseng, og dropper Gaustadveien.

GAUSTAD/SOGN: Nordre Aker Budstikke ble med Høyre-politikerne Hermann Kopp og Annelise Høegh til Nordbergveien, der de mener å ha funnet en løsning på masseutkjøringen fra Vettakollen høydebasseng.

LES OGSÅ: Frykter for barnas sikkerhet

Dropper Gaustadveien

– I stedet for å bruke Gaustadveien til masseutkjøringen, mener vi at det er et bedre forslag å kjøre tomme lastebiler helt opp Sognsvannsveien, bruke liten del av turveien over til tunnelutgangen, og deretter masseutkjøring ned igjen Nordbergveien, som bør gjøres enveiskjørt for å få plass til både utkjøringen og sikring av fotgjengere. Deretter blir traseen ned Sognsveien til Ring 3. Forslaget fordeler «byrdene» og unngår at store lastebiler må passere hverandre i trange boligveier, foreslår Hermann Kopp (H) i bystyrets byutviklingskomité og Annelise Høegh (H) i samferdselskomiteen.

Var på befaring

Begge komiteene var i forrige uke på befaring i området, og det nye Høyre-forslaget er stikk i strid med tidligere byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensens (H) støtte til Gaustadveien som utkjøringstrasé.HVA MENER DU? KOMMENTER SAKEN I FELTET UNDER ARTIKKELEN.

Mye folk og barnehager

– I tillegg til at det bor veldig mange langs Gaustadveien, så er det blant annet også etablert flere barnehager der. Vi kan ikke se at Gaustadveien kan bli mye mer tilrettelagt for masseutkjøring, enn eksempelvis Nordbergveien, hvis som foreslått at sistnevnte blir enveiskjørt. Så får heller Gaustadveien ta unna for personbiltrafikken for bilistene som skal over i Nordbergveien ovenfra, sier de to bystyrepolitikerne, som samtidig foreslår å lage en åpning fra toppen av Gaustadveien slik at det blir mulig å kjøre gjennom til Nordbergveien derfra.

– Vi har nevnt saken for den nye byutviklingsbyråden – Bård Folke Fredriksen (H) – og han er positiv til å vurdere nye forslag i saken, sier de to Høyre-politikerne.

Flertalls-ja

Etter at Nordre Aker Budstikke møtte Kopp og Høegh, har saken blitt behandlet av samferdselskomiteen, som i går kveld sa ja til Høyres nye forslag, med flertallsstøtte fra Frp og Venstre. En god forutsetning på at det blir flertall for forslaget i bystyret også.

Men først skal saken opp i byutviklingskomiteen, den 28. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere