*Nettavisen* Nyheter.

Flest arbeidsledige i Gamle Oslo

Gamle Oslo er bydelen der flest er uten arbeid. ILLUSTRASJONSFOTO

Mens ledigheten synker i Bydel Ullern er den størst i Gamle Oslo.

OSLO: 5,3 prosent av arbeidsstyrken, eller 1 370 personer er helt arbeidsledige ved utgangen av juni i sistnevnte bydel. Lavest ledighet er det i bydelene Vestre Aker og Ullern med 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Det melder NAV i en pressemelding.

Høyest ledighet i landet

12 415 personer er registrert som helt ledige hos NAV i Oslo, en økning på 6 prosent sammenlignet med juni i fjor. 3,7 prosent av Oslos arbeidsstyrke er helt arbeidsledige, og vårt fylke har den høyeste arbeidsledigheten i landet.

– Når vi justerer for vanlige sesongvariasjoner har antallet helt arbeidsledige kun økt med 125 personer eller 1 prosent de tre siste månedene. Selv om det er en viss usikkerhet knyttet til ledighetsutviklingen fremover, er dette trolig et tegn på at arbeidsledigheten i Oslo har nådd et vendepunkt, sier fungerende fylkesdirektør Henrik Lyng i NAV Oslo.

Ved utgangen av juni 2010 er 5 095 kvinner og 7 320 menn i Oslo helt arbeidsledige. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en økning på henholdsvis 9 og 4 prosent.

Bedre for de yngste?

Arbeidsledigheten går mest ned for menn under 19 år. Her har antallet helt ledige blitt redusert med - 25 prosent sammenlignet med juni 2009. Menn mellom 24-29 år og over 60 år har også en positiv utvikling, med en nedgang på henholdsvis - 4 prosent og - 7 prosent. Ledigheten øker mest for kvinner mellom 24-29 år, som har en ledighetsøkning på 29 prosent sammenlignet med juni 2009.

Personer med en yrkesbakgrunn som meglere og konsulenter eller fra jordbruk, skogbruk og fiske har ved utgangen av juni den største ledighetsnedgangen. Sammenlignet med samme måned i fjor har helt ledige innenfor disse yrkesgruppene gått ned med - 2 prosent. Serviceyrker har også en nedgang denne måneden på - 1 prosent.

– Det er første gang siden oktober 2008 at det er en nedgang i helt ledige personer med yrkesbakgrunn som meglere og konsulenter. For serviceyrker må vi helt tilbake til september 2008 for å finne en ledighetsnedgang. I tillegg er ledighetsveksten lav og avtagende innen ingeniør og IKT-fag (0 prosent), industriarbeid (3 prosent) og kontorarbeid (4 prosent), avslutter fungerende fylkesdirektør Henrik Lyng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.