RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest arbeidsledige på Grünerløkka


Flest arbeidsledige på Grünerløkka
Flest arbeidsledige på Grünerløkka
Flest arbeidsledige på Grünerløkka og Gamle Oslo. Men som ellers i Oslo går også ledigheten ned der.

Hele 947 personer var registrert som arbeidsledige på Grünerløkka. Dette tallet tilsvarer 3,7 prosent av arbeidstyrken i bydelen.

Også Gamle Oslo kom dårlig ut i de ferske januar-tallene fra NAV. I bydelen var 786 personer helt ledige, noe som tilsvarer 3,6 av arbeidsstyrken.

Sagene var 2,4 prosent arbeidsledige i januar, noe som tilsvarer 465 personer.

Men ledigheten er gått ned. I januar 2007 var det 4,5 prosent (1076 personer) ledige på Grünerløkka, mens i Gamle Oslo var det 4,2 prosent (885 personer).

- Henger litt igjen

Avdelingssjef helse og sosial på Grünerløkka, Tage Guldvog, tror at det er flest arbeidsledige i indre bydel har noe med befolkningen som bor der.

- Det er vanskelig å si grunnen til at ledigheten er høyest i vår bydel. En av grunnene kan være befolkningen. Det er mye unge voksne her, sier han til Østkantavisa.

Han sier at når man ser endringer i arbeidsledigheten får det innvirkninger på de indre bydelene.

- Dette bekrefter med det vi har sett før. Når ledigheten går ned i Oslo, så henger vi litt etter her i indre bydel, fortsetter han.

Enorm nedgang

Arbeidsmarkedet har aldri vært så bra som det er nå. I tillegg har bydelen Grünerløkka jobbet hardt for å få flest mulig i arbeid.

- Vi jobber særlig med å få sosialklienter tilbake i arbeid. Vi har ukentlig møter med NAV hvor vi diskuterer ulike tiltak, opplæring, osv, sier Guldvog.

Arbeidet har også gitt en enorm gevinst på lang sikt.

- Fra starten av 2005 til slutten av 2007 har antall sosialklienter gått ned med hele 25 prosent, avslutter Tage Guldvog.

Stramt i fjor, stramt i år

I fjor var det 26 051 ulike personer som meldte seg arbeidsledige i Oslo. Det er en nedgang på 5113 personer sammenliknet med året før.

- Vår prognose viser at vi fortsatt vil oppleve en reduksjon i ledighet i Oslo, men nedgangen vil ikke være like stor i år som i fjor. Bedriftene må nok belage seg på nok et år med et stramt arbeidsmarked, sier fylkesdirektør i NAV Akershus, Ellen Chr. Christiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere