RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest ledige på Løkka


Ledigheten øker mest i bygg- og anleggsbransjen. 
ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
Ledigheten øker mest i bygg- og anleggsbransjen. ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL
Arbeidsledigheten fortsetter å øke i Oslo og Løkka er fortsatt på topp.

OSLO ØST: – Veksten i ledigheten er likevel langt svakere enn det vi har sett de siste månedene. Vi ser også tydelig tegn til en utflating i ledighetsøkningen, sier fylkesdirektør i NAV Oslo, Terje Tønnessen.

Høyest på Løkka

For bydelene i Oslo indre øst er imidlertid statistikken fortsatt urovekkende. Bydel Grünerløkka troner fortsatt på toppen av den lite hyggelige statistikken med en ledighet på 5,8 prosent av arbeidsstokken. Det er over to prosent høyere enn bygjennonmsnittet på 3,7 prosent. Bydel Gamle Oslo har nå en ledighet på 5,3 prosent, mens Bydel Sagene ligger under snittet og har en ledighet på 3,4 prosent.

Lavest ledighet er det i bydelene Nordstrand og Vestre Aker, som har 2,3 prosent ledige.

I likhet med tallene for månedene tidligere i år er det i de mannsdominerte yrkene at ledigheten er størst.

– Det er spesielt mannsdominerte bransjer som finanskrisen har rammet hardest. Vi ser at ledigheten øker mest blant personer som ønsker jobb innen bygg og anlegg, ingeniør- og IKT-fag og meglere og konsulenter, forteller Tønnessen.

Mange langtidsledige

Personer som har vært helt ledige i en sammenhengende periode på mer enn 26 uker utgjør gruppen som kalles langtidsledige. 3 295 av de helt arbeidsledige i Oslo er langtidsledige. Det er 1 858 flere enn for et år siden, eller en økning på 129 prosent. De langtidsledige utgjør nå 27 prosent av de helt ledige i Oslo.

– Økning i langtidsledigheten betyr store personlige belastninger for den enkelte og øker faren for varig utestengning fra arbeidslivet. Det er derfor en stor utfordring for NAV å holde langtidsledigheten så lav som mulig, sier Tønnesen, og legger til at oppfølging av den enkelte arbeidssøker og økt bruk av arbeidsmarkedstiltak er tiltak NAV nå har tatt i bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere