*Nettavisen* Nyheter.

Flest vil til Høybråten

POPULÆR: Høybråten skole nyåpnet i 2008 og er veldig attraktiv. Det lokker mange barnefamilier til eneboligområdet øverst i Groruddalen. Foto: Foto: Anita Hanken

Boligprisene i Groruddalen bare stiger, og stiger. De dyreste adressene ligger fremdeles på Høybråten, anslår meglere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Megler Jon Terje Kristiansen mener boliger med utsikt og nærhet til marka er de mest attraktive i Groruddalen. Foto: Foto: Julie Messel

GRORUDDALEN: – Det finnes vel ingen adresse som peker seg volsomt ut ala Solveien på Nordstrand, men på vår side av “dalen” så ville jeg nok trekke frem Kløfterhagen på Lindeberg, sier Andre Øren, daglig leder i Aktiv Eiendom på Lindeberg.

– Dette området er tilbaketrukket, har fantastiske solforhold, og umiddelbar nærhet til marka.

Ellers mener Øren at Ole Messelts vei på Lutvann er en solid adresse.

– Her har de byens beste utsikt og her også stort sett knallgode solforhold. Området grenser også til marka, sier han.

Ikke overraskende er Gamle Høybråten også meget populært, og kanskje det området i Groruddalen med de høyeste enebolig-prisene.

– Høybråten skole er meget populær, understreker Øren.

Les om kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksens forhold til hjemstedet Høybråten her!

Anbefaler Karihaugen

På spørsmål om hvor han ville investert pengene sine om han skulle gjør det nå, anbefaler han naturlig nok et prosjekt Aktiv selv selger. :

– Hadde jeg hatt muligheten ville jeg investert i det prosjektet som vi selger på Karihaugen i Harald Sohlbergsvei. Leilighetene har fin lokasjon, er organisert som selveierleiligheter og er fornuftig priset. Dette er også gode investeringsobjekter i mine øyne, sier Øren.

Les også: Brennhett marked for små leiligheter

Utsikt og marka

Jon Terje Kristiansen i Privatmegleren på Linderud senter har tidligere uttalt at han forventer stor prisstigning i Groruddalen i 2013. Men heller ikke han mener det finnes noe Solveien i Groruddalen:

– De beste adressene i Groruddalen er de som både har utsikt og nærhet til marka, som om for eksempel øverst på Årvoll i Stølsvegen og Kildeveien. Det er også flotte nyere leiligheter i Årvollskogen som ligger rett ved skisenteret, sier Kristiansen.

Ellers er det ifølge megleren populært midt inne på Risløkka og i området rundt idrettsanlegg på Høybråten, som Idrettsveien.

Skjulte perler

Jon Terje Kristiansen trekker også frem noen skjulte perler som nye Lillogrenda øverst på Ammerud rett på markagrensen.

– Her er det mulighet for å spenne på seg skiene i hagen og gå rett ut i løypa, sier Kristiansen.

Han mener det finnes mange gode investeringsmuligheter i Groruddalen, men selv har han mest tro på leiligheter som fortsatt er «billige» i Oslo sammenheng.

– Du får fortsatt en 3 roms på Kalbakken, Linderud eller Rødtvet til rett over 2 mill. Disse boligene har en bra mulighet for å få en høyere prisstigning en resten av markedet. Boligene nærmere byen begynner å bli så dyre at jeg tror mange etterhvert velger å flytte litt lengre ut, sier Jon Terje Kristiansen.

Les også: Drømmen om Romsås

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag