RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU-leder Egil Ihlen (H). Arkivfoto
BU-leder Egil Ihlen (H). Arkivfoto

Flexbo likevel i BU?

Flexbo-prosjektet i Kapellveien 118 bør gjennomgå ny og vanlig saksbehandling, sier BU-leder Egil Ihlen (H).

GREFSEN: I kjølvannet av protester mot Flexbo-småhusene i Kapellveien 118, har nå bydelen tilskrevet prosjektleder Sven Bue Berger i Oslo kommune.

Ny behandling

Bydel Nordre Aker oppfordrer nå til at Flexbo-prosjektet bør gjennom ordinær saksbehandling. Det betyr blant annet behandling i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité og vedtak i bydelsutvalget (BU), på lik linje med andre saker av betydning for Nordre Aker, sier BU-leder Egil Ihlen (H).

Flexbo-saken har ikke tidligere vært oppe til behandling av bydelens politikere.

5 midlertidige hus

Før påske sprakk nyheten om at de fem nyoppsatte småhusene i Kapellveien 118 på friområdet ved siden av kompostplassen skal huse fem personer med bakgrunn fra uteligger/hospitsmiljøet i Oslo. Husene er midlertidige, og skal etter planen fjernes i løpet av to år. Så vidt Nordre Aker Budstikke vet, ligger den midlertidige søknaden fortsatt til behandling i Plan- og bygningsetaten.

Under den eventuelle nye saksbehandlingen, mener bydelen det er viktig at de berørte parter tas med på råd blant annet tilliggende skoler og barnehager, og ikke minst Friluftsetaten selv, sier Ihlen.

Politisk behandling

I utgangspunktet er ikke Nordre Aker negativ til Flexbo i egen bydel, og bydelen har kun fulgt de instrukser som bystyret har gitt ved slike storby-prosjekter. Men når det er sagt, så kan man vel si at behandlingen av dette prosjektet så langt, ikke har vært med på å gjøre folk positivt innstilt til bosettingen. Jeg håper tilsvarende saker for fremtiden, og som berører friområder og nærmiljø, kan tas opp til politisk behandling på vanlig måte, sier BU-lederen, og legger til at han tar det som en selvfølge at området skal tilbakestilles til den stand det var i før bosettingen kom til, når husene flyttes til en mer permanent tomt slik planen er et eller annet sted i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere