RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følger prosedyre

Det er ikke vanlig å gi dispensasjon når en reguleringsplan er på trappene, er svaret fra Riksantikvaren.

LAMBERTSETER: Saksbehandler i Riksantikvaren var ikke tilgjengelig for kommentar, men Kjersti Randers i Seksjon for arkeologiske kulturminner sier at det er standard prosedyre som her blir fulgt.

– Når det er en reguleringsplan på gang, så behandler vi generelt ikke enkeltsøknader. En slik kunstgressbane må da gå inn som en del av reguleringsplanen, sier hun. På spørsmål om det ikke kan gis dispensasjon i spesielle tilfeller svarer Randers:

– Nå kjenner ikke jeg detaljene i denne saken, men det er ikke vanlig å gi dispensasjon når det kommer en reguleringsplan. Da skal det være spesielle og tungtveiende grunner for det.

Idrettsetaten vil likevel rette en henvendelse til Riksantikvaren.

– De som jobber med saken her i Idrettsetaten vil sende en formell henvendelse til Riksantikvaren for å be dem om å se på muligheten for å behandle dispensasjonssøknaden, sier Alise Davidsen, informasjonssjef i Idrettsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere