RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flinke til å stille på dugnad


Fellesområdene her ved Skøyenlia borettslag holdes ryddige og pene, blant annet ved den årlige vårdugnaden. Foto: Bård Andrew
Fellesområdene her ved Skøyenlia borettslag holdes ryddige og pene, blant annet ved den årlige vårdugnaden. Foto: Bård Andrew
De fleste er flinke til å jobbe for fellesskapet. Men det merkes at det har vært et generasjonsskifte i drabantbyene.

GODLIA/OPPSAL: Stemningen var en annen da alle var nyinnflyttet på 60-tallet, forteller Iren Svaleng, styreleder i Skøyenlia borettslag, som ligger mellom Godlia og Oppsal.

Hun har selv bodd i borettslaget helt siden starten, og forteller om barnefamilier og andre med stor omsorg for fellesskapet.

I den nye garden er ikke alle like flinke. Tilhørigheten er nok ikke den samme, mener styrelederen.

Pølser og brus

I løpet av denne og neste uke avsluttes vårens dugnadsarbeid i borettslaget. Hver blokk får en sum penger som de skal bruke på oppgradering av fellesarealene.

Det arrangeres som en sosial samling, med pølser og brus. Jeg tror det er kjempekoselig for de blokkene som gjør det. Det blir uansett feil å bøtelegge de som ikke stiller. Dugnaden skal jo være lystbetont, sier styreleder Svaleng.

Skryter av de unge

I Godlia borettslag har de også hatt et generasjonsskifte, som til tider har gått noe utover dugnadsdeltakelsen. Men nå har vaktmester Bjørn Thorsen mange godord om de unge.

De yngre har vært kritisert før, men det er ikke riktig. Det er veldig bra fremmøte, sier han. Etterhvert som de har bodd i borettslaget noen år blir tilhørigheten sterkere.

De unge har trengt litt tid på å finne seg til rette. Nå anlegger de blomsterbed der det har vært før, sier Thorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere