*Nettavisen* Nyheter.

Flirehuset

Jånni Kristiansen spiller på et velutviklet snakketøy og morsom fysikk for å få publikum til å le.

Muntrasjonsrådet på Latter reiser seg for alle med en forkjærlighet for komikk.

AKER BRYGGE: - Har dere hørt om han Knut Jørgen Røed Ødegaard? Han med briller og borrelås på hodet? Ja, burde ikke han gå med hjelm hele tiden?

Latteren skyller over Henrik Thodesen, som spretter rundt med en stiv, fornøyelig fysikk på Klubbscenen.

Hver fredag, lørdag og tirsdag, kliner Stand Up Norge til med et utvalg freske humorister på Latter. I løpet av to timer varmer, smører, skremmer og lokker de lattersalvene frem fra en sal på nesten 300 mennesker.

I kveld er det komikerne Geir Ove Ovesen, Jånni Kristiansen, Henrik Thodesen, Ørjan Burøe og svenske Martin Betnér som harselerer med Eli Hagen, kokain, fyllesjuke terrorister og clamydia i kebaben. Blant annet.

Komikk i tiden

Stemningen blir tettere og tettere etter hvert som komikere, pils og latterbølger varmer opp det smekkfulle lokalet.

Konferansier Ørjan Burøe snakker om stavangergutter som prøver å starte slåsskamp ved å klore. Salen ler, og neste komiker løper opp på scenen.

Jånni Kristiansen, mangeårig konferansier fra Lille i Bygdøy Allé, trår til med et forrykende kroppspråk i et portrett av Smart Club. De høye handlevognene og F16 flyene i hyllerad 54.

- Jeg prøver å gjenspeile tiden, de frustrasjonene og problemene folk føler på nå. Stand Up er en dialog mellom scene og sal, det er det som gjør det spesielt, sier Kristiansen.

Latternerver

- Det er som å kjøre bil fort, jeg må bygge opp en nerve til det. I kveld vet jeg ikke helt hvor jeg skal, det får publikum bestemme. Jeg har ikke tid til å være nervøs lenger, sier Ørjan Burøe.

Så løper han opp på scenen.

- Hallo Latter!!

- Hallo! svarer Latter.

- Er det noen som er på Facebook her eller??

Det er det. Publikum har valgt, og Burøe kaster seg på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.