RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flom på Kjelsås


Slik ser det ut tirsdag formiddag ved jernbaneundergangen ved Oset - Kjelsås.
Slik ser det ut tirsdag formiddag ved jernbaneundergangen ved Oset - Kjelsås. Foto: Kristin Tufte Haga
Tirsdag formiddag ble det stor lekkasje i anlegget til vann- og avløpsetaten innerst i Midtoddveien, og vannet flommer nå utover og ned mot Oset.

KJELSÅS: Tirsdag formiddag flommet vannet ut fra vann- og avløpsetatens anlegg innerst i Midtoddveien på Kjelsås - overfor Oset vannrenseanlegg. Beboer innerst i veien, Roy Jensen, ble nærmest sperret inne da en liten elv ødela veien inn til huset han og kona Torild bor i.

SE FLERE BILDER FRA OVERSVØMMELSEN HER!

– Vi kom hjem fra en morgentur, og opplevde at det allerede i dag tidlig var blitt en elv over veien før huset vårt. I tillegg er nå hagen vår nesten blitt et svømmebasseng! Vi får bare satse på at etaten nå finner ut av hva som har skjedd - de fikser det sikkert, sier Roy, som selv har jobbet mange år i Vann- og avløpsetaten.

Vannet rant i halv elleve-tiden ned over hagen til familien Jensen, og ned mot Oset. Da avisen var på stedet,og også ved jernbaneundergangen ved starten av Akerselva, var det umulig å gå tørrskodd under brua på selve veien. Vadere hadde vært det beste!

Også oversvømmelse i vannanlegget

Lars Erik Berger, avdelingsingeniør for vanntransport i Vann- og avløpsetaten, forteller at etaten nå, før kl. 12.00 tirsdag, har klart å stoppe lekkasjen.

I anlegget innerst i Midtoddveien går det to ledninger over til Årvoll. Den ene skulle vedlikeholdes – blant annet tappes og luftes inne på Oset vannbehandlingsanlegg, via drenspumpa der. Pumpa fungerte ikke, og derfor skjedde denne lekkasjen, sier Berger, som også forteller at det ble mye vann etter hvert også inne i selve Oset-anlegget.  

Nå skal drenspumpa repareres, men også grusveien forbi huset til familien Jensen innerst i Midtoddveien. Grusveien er en populær turinnfartsåre til Nordmarka

_ Så vidt jeg vet er det allerede bestilt gruslass hit, forteller Berger.

Og når det gjelder alt vannet under jernbanebrua ved starten av Akerselva, så vil VAV se an hvor fort vannet siger bort, før det eventuelt blir foretatt noe arbeider der.

Nå pumper vi først ut det vannet som er inne i Oset – ut i Akerselva, forteller Berger.

Lekkasjen har ingen konsekvenser for drikkevannleveringen i Oslo.

SE FLERE BILDER HER!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere