*Nettavisen* Nyheter.

Flommer over av skademeldinger etter uvær

Både lyn og regn har sørget for flere skader. Foto: Foto: Halvor Njerve

Hele 61 skader er meldt inn til Gjensidige etter uværet som har herjet i hovedstaden de siste dagene.

OSLO: På bare fem dager har skademeldinger fra Oslo rent inn til Gjensidige. Og forsikringsselskapet regner med at tallet vil stige.


– Etter helgen mottok vi cirka 60 prosent flere telefoner enn normalt, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

– Vi har kalt inn ekstra mannskaper for å ta unna alle henvendelsene men det blir dessverre noe køer og ventetid, legger han til.

Har du bilder av uværet du vil dele med oss? Send de til tips@dittoslo.no eller del bildet på Instagram under hashtaggen #dittoslo.

500 saker på landsbasis

61 skademeldinger har kommet inn etter regn og lyn som har herjet i Oslo. Tallene gjelder fra 1. august til 5. august.

Rysstad sier i en pressemelding at det fortsatt er noen som ringer inn.

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO HER

Selskapet har fått meldt inn over 500 saker på landbasis med samlede erstatninger for rundt 20 millioner kroner. Det tilsier at tallene for bransjen samlet kan komme på 50-100 millioner kroner.

LES OGSÅ: Hoppende glad for regnvær

Flest vannskader

Selskapet opplyser om at det er mange vannskader som meldes inn.

Det er mye vann i kjellere. Bakken klarer ikke klarer å ta unna vannet, sluk på utsiden fylles opp og vannet går over. Bakken er så tørr at vannet bruker lengre tid på å ta unna.

En tidligere beregning fra selskapet viser at cirka 3.000 PC-er årlig blir ødelagt på grunn av lyn. I tillegg til PC-er, er kjøleskap, frysere, TV og stereoanlegg mest utsatt for skader.

Lynet og regnet har nå sørget for at store summer må brukes. Selskapet har regnet med at gjennomsnittskaden på vann nå er oppe i 47.000 kroner, mens lynskader ligger på 25.000 kroner.

Nedbør til tross, det har vært en flott sommer på Østlandet. Varmen har holdt seg og flere har trukket til byens strender. Nå ser det ut som om regnet holder seg borte en stund. Selv om gradene synker noe, blir det hvertfall tørt i en uke fremover. Solen skal også titte fram.

Dette melder Yr.no :

yr

LES OGSÅ:

Flere brannutrykninger i natt

Uvanlig prisoppgang i juli

Er du uten Øyabillett? Se her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.