*Nettavisen* Nyheter.

Flott KM i Sørkedalen

Kretsmesterskapet i langrenn måtte flyttes fra Holmenkollen, men i Sørkedalen var det flotte forhold og strålende sol for over 1200 løpere.

Vi ville helst arrangert i Kollen, men de klarte ikke å produsere nok snø. Det er vi litt skuffet over, men vi er desto mer fornøyd med hvordan Sørkedalen IF har hjulpet oss. De har ildsjelene som trengs, skrøt Bækkelagets rennleder, Øystein Sundelin (19).
Den unge organisatoren sørget for at arrangementet gled prikkfritt av gårde. Over 1200 løpere fra 7 år og oppover skøytet rundt en 2,5-2,7 km sløyfe på lørdag og gikk klassisk søndag. Det gode været sørget for fine forhold i løypa, høy deltakelse og mye publikum. Og på resultatlistene gjorde både Bækkelaget og Rustad seg sterkt bemerket.

Fine løyper

Joakim Skirbekk Vister (15) fra arrangørklubben BSK var en av de som hadde god grunn til å være fornøyd med sin egen innsats. Han tok en finfin 4.plass på 5 km i den knallsterke 15-års klassen som hevder seg helt i toppen på nasjonalt plan.
- Jeg er veldig fornøyd, jeg har aldri gått så bra. Jeg stivnet litt på andrerunden, så det ble litt slitsomt på slutten, kommenterte han.
Flere av løperne skrøt av forholdene, og Joakim likte seg også godt ute i løypene.
- Det var veldig fine løyper, så det gikk veldig fint. Passe mye snø, og så var det jo fint med sol. Det er mye bedre enn tåka i Holmenkollen, mente han.

Hold ikke ut

Også BSK-trioen Robin Andersen (12), Fredrik Skirbekk Vister (12) og Magnus Lund Røer (12) trivdes i Sørkedalen.
- Det var en kul løype, mente Robin.
- Og så synes jeg det gikk bra. Jeg pleier å komme 30 sekunder bak Fredrik, men det ble bare 10 sekunder idag, sa Magnus.
Magnus var ikke like fornøyd, selv om han ble best plassert i gjengen med en god 18.plass.
- Jeg sleit meg helt ut med en gang, så jeg klarte ikke å holde ut, forklarte han.
- Og så tryna jeg rett foran mål. Plutselig ble det bare glatt, så skia mi sklei. Men det var jo deilig vær, påpekte Magnus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.