RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flotte ansatte i Bydel Søndre Nordstrand

Erna Solberg, Torger Ødegaard og undertegnede hadde nylig gleden av å besøke VIA Kvalifiseringssenter på Holmlia i bydel Søndre Nordstrand. Det vi fikk se og høre der imponerte oss, og det vil jeg gjerne formidle til leserne av Nordstrand Blad.

På Kvalifiseringssenteret, under energisk ledelse av Monica Lagerborg, får brukerne hjelp til sitt første møte med arbeidslivet. Mange av brukerne er enten nyankomne flyktninger. Noen får også hjelp til å finne tilbake til en "vanlig" jobb etter å ha vært ute av arbeidslivet på grunn problemer som funksjonshemminger eller psykiske lidelser. Prosjektet "ny sjanse" er også spennende og gjennomføres åpenbart med betydelig suksess i bydelen. Målsetningen er at langtidsledige fremmedspråklige sosialhjelpsmottakere skal kvalifiseres for norsk samfunns- og arbeidsliv. En betydelig andel går etter endt program over i ordinært arbeid eller videre utdanning.

Vi som var heldige å få innsikt i disse flotte prosjektene, fikk et klart inntrykk av at det er noen hovedårsaker til at disse lykkes: For det første blir den enkelte bruker tatt på alvor og sett som en person med unike muligheter og ressurser og som det er mulig å stille krav til. For det andre utarbeides det en individuell plan for den enkelte som følges tett opp i samarbeid mellom den enkelte og en kvalifisert rådgiver. Og sist men ikke minst: De ansatte på Kvalifiseringssenteret trives med jobbene sine og har ekte og personlig engasjement til beste for brukerne.

Det er mange flotte ansatte i Oslo kommune. Vi var så heldige å møte noen av dem i Søndre Nordstrand. Takk!Øystein Søreide

Sjefsekretær

Oslo Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere