Gå til sidens hovedinnhold

Flotte folkefester

Sjelden har vi sett flottere folkefester i våre lokalmiljøer enn akkurat denne helgen. Ikke minst har bydelsdagene til Østensjø virkelig blitt en demonstrasjon av beste merke. Det er mer enn bare fraser når Østensjø omtaler seg som «kulturbydelen». I over 30 år har de ulike lokalmiljøene i bydelen hatt sine lokale bydelsdager. BU-leder Arnfinn Aabø fortalte at det i starten handlet om sekkeløp og eggeløp, konkurranser i å spise pannekaker med blåbærsyltetøy uten å få lov til å bruke hendene og bydelsmesterskap i hesteskokasting. Etterhvert ble det også litt mer underholdning enn det hver enkelt laget selv.

Og nå er det et så tettpakket og imponerende program at selv den mest kresne vil finne noe for sin smak. I år har det vært festforestilling med flinke lokale kor og teaterlag i skjønn forening med større artister på Abildsø. Det har vært Christian Ingebrigtsen i Manglerud kirke, mange andre flotte artister på ulike scener og populære utendørstilbud som Østensjøvannet rundt og den tradisjonsrike Skøyen-kvelden ved Nordre Skøyen hovedgård.

Men det er ikke bare Østensjø som har vist seg fra sin beste side denne helgen. På Holmlia slo de til med et nytt vellykket «Vær stolt»-arrangement. Den store United Outdoor-konserten på lørdag var kanskje høydepunktet, men før den tid myldret folk i tusentall mellom alt fra fargerik fotball, ansikts- og fingermaling, mat fra mange land, filmtelt, eventyr- og trollskog, Holmlialøpet. - og til slutt altså United Outdoor-konserten. Søndag var det blant annet Gårdens dag ved Søndre Aas gård, olabilløp og andre tilbud.

På Nordstrand skjer det også ting, denne helgen har det blant annet vært et stort korpsstevne i regi av Nordstrandsskolenes musikkorps. Og kommende helg er det Holtet sin tur til å invitere til folkefest.

Det er fantastisk morsomt å se hvor stolte folk er, ikke bare av «sitt» idrettslag eller «sitt» korps, men også av hele sitt lokalmiljø. Folk sitter ikke hjemme når programmet er fristende nok. La oss håpe entusiasmen fra helgens arrangementer kan smitte over på andre arrangementer i våre bydelers rike kulturtilbud. Det blir ikke folkefest uten dyktige arrangører og et lydhørt publikum.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden