Gå til sidens hovedinnhold

Fløy inn til semi'n

Med finter og flygere tok Bækkelagets to G13-lag seg helt til semi'n i helgens finaleflight i Flyball i Nannestad.

Nannestad: Flyball er en hyllest til teknisk håndball og kule triks. Bækkelaget G13 hadde påmeldt ett første- og et andrelag. Denne helgen var Nannestadhallen omgjort til et slags mini-Gardemoen i anledning Finaleflightene. Altså finalerundene. Oslo Lufthavn Gardermoen er hovedsponsor, derav flyplass-assosiasjonene. Spillerne ble referert til som piloter, dommerne var flygeledere, hallen var flyplass og så videre.

Raskt og attraktivt

Flyball er en slags norsk innendørsversjon av beachhåndball. Meningen er å premiere teknisk håndball, og ettersom banen er så liten går det ekstra fort. Sindre Søfting Vestby (14) syns det er kjempemorsomt.

Det er skikkelig gøy. Det går mye fortere enn vanlig håndball, sier han. Det er kun tre spillere på hvert lag på banen av gangen, og spillet forgår for det meste i overtall. Keeperen bytter nemlig med en utespiller mens man angriper. Banen er også mye mindre, og det gis ekstra poeng for å score fra 4, 5 meter og lenger unna. I tillegg får man to poeng for såkalte spektakulære eller attraktive scoringer.

Hva er favoritt-trikset ditt da?

Hmm.. Det er nok piruett, svarer Sindre.

Slått ut i semi'n

Laget hans er for anledningen delt i to, ettersom det er maksimalt seks spillere på hvert lag i flyball. Begge lagene tar seg imidlertid til semifinalen. Men der var det slutt.

Begge lagene møtte motstandere de hadde vunnet over tidligere på kvelden. Jeg tror nok det preget innsatsen litt, mener assistenttrener og oppmann Hanne Bøvold. Hun forteller også at guttene er fornøyd med innsatsen i sesongens siste "flight".

De var jo nære på. Det er det som er så morsomt med flyball. Det svinger fort, plutselig leder du og plutselig ligger du under, sier hun.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter