RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flørter med blonder

I 2011 er materialet en fellesnevner for mange plagg.

Sengetøy, pynteduker, klær, sjal og undertøy. Bruksområdet for blonder er bredt, og dette er en av grunnene til at materialet ofte kommer tilbake i trendbildet.

Blonder brukes såvel i uskyldsrene viktorianske bluser som i vampete undertøy. Stilen kan være syndig eller kysk, søt eller rocka – blondene henger med uansett.

Retroblonder

Da de store motehusene sist høst presenterte sine kolleksjoner for våren og sommeren 2011, var blondene først og fremst svarte – og de var ofte en del av typiske retroantrekk.

Så vel A-linjeformet 1950-tall som kroppsnært 1960-tall og langt, sveipende 1970-tall var utstyrt med blondedetaljer. Elie Saab og Dolce & Gabbana er to motehus som flørtet ekstra mye med blondene for vårsesongen.

Nye kombinasjoner

Flortynne blonder i hvitt og beige er det også en del av motebildet, frontet ikke minst av Chanel. Spørsmålet er om man i det hele tatt kan snakke om en ny trend, siden blonder nærmest er blitt en klassiker.

Det er vel heller kombinasjonene av materialer som oppleves som nye – for eksempel Chanels hvite blondekjoler sammen med like hvite, langhårete pelsjakker. Mange kleskjeder og – merker har hevet seg på akkurat denne kombinasjonen.

Charlotte von Mentzer, moteblogger og «personal shopper», har markert seg som en stor fan av blonder. Hun bruker gjerne blondene i form av en detalj på et enklere plagg, og som et komplement til en skreddersydd look.

– En klassisk blondetopp eller body er for eksempel alltid pent under en svart draktjakke, sier hun.

Kontraster

For blonder gjelder helt klart mottoet om at «less is more». Altfor stormaskede eller gjennomsiktige blomstermønstre i svart blonde blir lett vulgært. Plagget kan framstå som billig, ikke eksklusivt.

– Kontrastene er det interessante med blonder. En pologenser med blonder som detalj på brystet, eller som mansjetter rundt håndleddene, virker sofistikert og elegant. Dessuten har vi jo den viktorianske stilen med høyhalsede blondeplagg som er alt annet enn vulgær, sier Charlotte von Mentzer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere