RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flue i vinden

Det ble ikke noen fisk, men Sajid Awan fikk i alle fall fuktet flua da han dro på årets første fisketur på Ulvøya.

Ulvøya: Det regner og blåser friskt når Nordstrands Blad møter Sajid Awan fra Prinsdal på Sydstranda på Ulvøya. Vi skal på fluefiske med det som trolig er den eneste pakistanske fluefiskeren i Norge, men definitivt den ivrigste.

Drøm

Fluestanga rigges til av vante hender. Snella monteres og fluesnøret trekkes gjennom ringene. Ei olivengrønn Wolly Bugger (børstemark-imitasjon) festes på fortommen. Vadebuksene trekkes på og Sajid er klar for sesongens første kast. Dette er turen han har drømt om hele vinteren.

Mye vind

Sajid vader ut i bølgene på Syden, vinden er sterk og han er skeptisk til om fisketuren har noe for seg. Mens bølgene slår inn over land drar han snøret ut av snella og svinger stanga bakover. Det signalfargede fluesnøret drar seg i en fin bue gjennom luften og lander i vannet. Sajid drar ut mer snøre og gjentar svingbevegelsen. Flua kommer lenger og lenger ut, men vinden gjør at det er vanskelig å kontrollere hvor den lander. Det er heller ikke mulig å se om det står fisk utenfor stranda.

Ingen fisk

En seilbåt drar seg forbi lenger ute og to dobbeltsculler robåter kjemper mot vinden og bølgene ute på fjorden.

Sajid begynte med fluefiske for ni år siden og ble raskt bitt av basillen. Den lidenskapelige fluefiskeren binder alle fluene selv og bruker enhver anledning på fiske.

På Sydstranda står Sajid med vann til livet og svinger stanga over hodet i elegante bevegelser. Snøret når lengre og lenger ut, men det er ingenting som biter. Det er høysesong for sjøørret. Men det ble ingen fisk på denne turen. Sajid mister ikke motet av den grunn. Nå venter han bare på bedre forhold før han igjen svinger fluestanga i jakten etter havets dronning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere