RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flukt fra idrettsfag


Idrettselevene ved Bjerke videregående skole våren 2008 ser likevel ut til å trives.
Idrettselevene ved Bjerke videregående skole våren 2008 ser likevel ut til å trives.
Idrettsfag ved Bjerke videregående skole mister mange søkere siden i fjor.

BJERKE: Onsdag fikk mange tusen elever tilbud om plass ved videregående skoler. I Oslo mister idrettsfag søkere. Realfag, språk, samfunnsfag og økonomi samt medier og kommunikasjon får derimot flere søkere, skriver Aftenposten.no.

I fjor var det 421 tiendeklassinger som søkte seg til idrettslinjene på Bjerke videregående skole, Lambertseter videregående skole, Persbråten videregående skole og Ulsrud videregående skole. Bare 305 elever gjorde det samme i år, noe som innebærer en nedgang på 116 elever.

Ikke bekymret

Også Norges idrettshøgskole hadde litt færre søkere i år sammenlignet med i fjor. Prorektor Inger-Åshild By er ikke bekymret for rekrutteringen.

Hun tror den synkende interessen for idrettsfag i videregående skole skyldes at det er opprettet mange idrettslinjer de siste årene, i tillegg til at det er kommet flere nye studieretninger å velge mellom.

- Nedgangen får ingen konsekvenser for toppidretten, sier By til Aftenposten.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere