*Nettavisen* Nyheter.

Flygesykkelen kan være ferdig i 2017

Aero-X-sykkelen kan bære en last på 140 kg mens den i tillegg har plass til en ekstra passasjer. Foto: Foto: Aerofex/Teknofil.no/ANB

Svever tre meter over bakken. Maksfart på hele 72 km/h!

Klikk på bildet for å forstørre.

Aero-X-sykkelen kan sveve så høyt som 3 meter over bakken, med en maksfart på hele 72 km/h. Foto: Foto: Aerofex/Teknofil.no/ANB

[Teknofil.no] Første gang vi fortalte om den flygende sykkelen Aero-X, var så sent som i 2012. Den gang annonserte et California-firma at de hadde store planer for den svevende sykkelen, men siden da har det vært relativt stille på den fronten.

Nå ser det derimot ut til at prototypen av flygesykkelen har gjort det bra, og selskapet bak den – Aerofex – skriver nå på sine nettsider at sykkelen kan innta marked allerede i 2017.

Og den kan bli din! Men så var det prisen, da ... Veiledende utsalgspris vil være $85,000 dollar, eller rundt 500 000 norske kroner. Og da har vi gjort en ren valutaomregning der verken moms eller den årlige flygeavgiften er inkludert!

– Et skikkelig heftig leketøy

Aero-X-sykkelen skal være midt i blinken for deg som ferdes der det ikke finnes veier.

Den kan sveve så høyt som 3 meter over bakken, med en maksfart på hele 72 km/h. Den kan dessuten bære en last på 140kg mens den i tillegg har plass til en ekstra passasjer.

Sykkelen går på bensin, og en full tank vil holde i overkant av en time. I stedet for sykkelhjul, så har den to rotorer med blader laget av karbonfiber. Teknologien kan på mange måter sammenlignes med et helikopter, men kontrolleringen skal være langt smidigere.

Selskapet bak har hatt mange utfordringer med utviklingen, som for eksempel å holde sykkelen stabil ved uventede vindkast. Dette har de har løst med gyroskoper som kommuniserer med avansert datateknologi.


Frister det med en Aerofex, så kan du reservere den allerede i dag.PS: Sykkelen kan også brukes på vannet!

(Kilde: CNET)

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag