*Nettavisen* Nyheter.

Flytt ikke vikingskipene fra Bygdøy

Kulturhistorisk museum ønsker å flytte vikingskipene fra Bygdøy til et nytt museumsanlegg på Sørenga ved Bjørvika. Det har vi liten sans for. Med fare for å bli stemplet som bakstreverske, så henter vi frem den gamle leveregelen: "Never change a winning team". På Bygdøy har vi i dag verdens største samling av maritime museumsmiljø. Flytter du vikingskipene vekk fra Kon-Tiki, Fram og Sjøfartsmuseet, så vil det åpenbart få negative konsekvenser for dette unike miljøet.

Lokalavisen Frogner forstår godt at bygningene som rommer vikingskipene, ikke fungerer. Forventningene til et museum har endret seg dramatisk siden 1914 da museet ble tegnet. Vi ønsker ombygging og utbygging velkommen. Men la for all del alt skje på Bygdøy. Det må være mulig å utvide, endre eller utvikle bygget som står der i dag, selv om byantikvarer og andre antakelig vil stå klare for å forsøke å hindre ethvert forsøk på forandring.

Vi leser i dag at private investorer ønsker å bygge et vikingsenter i Vestfold til flere hundre millioner kroner. De ser åpenbart et potensiale i vikingopplevelser som museet på Bygdøy ikke er i nærheten av å kunne tilby i dag.

Lokalavisen Frogner tror det er et udekket marked i Oslo for å vise turister og oss selv våre vikingrøtter på involverende og medrivende måte. Klin til! Vær gale! La oss drikke mjød, tilbe Odin og gå med hjelm både virituelt og i virkeligheten. Men gjør det på Bygdøy. Skal skipene først fjernes herfra, med all den risiko det innebærer for at de rett og slett ødelegges, så kan de like gjerne sendes tilbake til Vestfold der de kommer fra. Vi tror ærlig talt ikke vestfoldingene mener helt alvor når de snakker om å få vikingskipene hjem. Vi tror bare de også opplever det som surrealistisk å flytte dem fra Bygdøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.