RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytt kunstis- planene til Huseby/FO

I debatten omkring planene til Røa IL om en kunstisbane på Bogstad golfbane har det vært etterlyst alternative plasseringer. Husebyområdet ved gardeleiren og FO bygningen er under utvikling.

Her, omkring bydelsadministrasjonen til Bydel Vestre Aker, er det store arealer der det må være mulig å finne plass for et idrettsanlegg som også kan omfatte en kunstisbane om vinteren. Hensynet, bl.a. til grøntaralene i Mærradalen, tilsier at det må planlegges godt for å tilpasse et slikt anlegg så det ikke bryter for sterkt inn i landskapet og nærmiljøet.

Det er god infrastruktur i området med både vei, T-bane og buss. Det er gode parkeringsarealer. Det er flere skoler og barnehager i nærheten som kan ha glede av anlegget. FO-bygget kan benytte overskuddsvarmen om vinteren. Avstanden til omliggende boliger er vesentlig lenger enn på Bogstad. Det er ikke konflikt med markagrensen, med den verneverdige Ankerveien eller kulturlandskapet mellom Ankeveien, Bogstadvannet og Bogstad gård.

Utfordringen med lysforurensningen fra en stor, opplyst kunstisbane i den mørke tiden av året gjenstår fortsatt og må løses slik at lysvirkningen både lokalt og på avstand minimaliseres.Pål E. Torkildsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere