Gå til sidens hovedinnhold

Flytter antennene

Ellen Rondestvedt jubler for at de to antennene på SEM-huset skal stenges.

SIMENSBRÅTEN: I oktober skrev Nordstrands Blad om mobilantennene på toppen av SEM-huset som har vært i drift siden i fjor vår. Ellen Rondestvedt bor ved siden av SEM-huset sammen med mann og fem barn. Ett av barna går i Vårveien barnehage som er like ved.

Rondestvedt har i årevis vært bekymret for stråling og har kablet sitt eget nettverk hjemme og er bevisst sin bruk av mobiltelefon. Men det hjelper lite når det blir plassert en mobilmast på nabohuset.

LES OGSÅ: Bekymret for stråling

Har snudd

– På soverommet vårt er det stråling tilsvarende en trådløs ruter døgnet rundt, forteller Rondestvedt.

I høst henvendte hun seg til Bekkelaget menighets eiendomsforvaltning med ønske om at antennen ble stengt, mest med tanke på barnehagen like ved. Det første svaret var negativt, men nå har menigheten snudd.

– Jeg er svært takknemlig for at menigheten har bestemt seg for å stenge antennene, sier hun.

Rondestvedt har også utfordret byrådet til å ta fatt i saken om mobilmaster i nærheten av barnehager.

Jeg synes det er viktig at byrådet og politikerne våre tar selvstendig stilling til dette med stråling nær barnehager og ikke bare henger seg på det Statens strålevern sier, sier Rondestvedt og peker på at grensene i mange andre land er mye lavere.

– Etter en totalvurdering, valgte menigheten å si opp kontrakten med telefonselskapet. Vi så at det var sterkt engasjement i saken, og vi har jo lagt merke til at Ekeberg skole også har satt inn visse tiltak, opplyser advokat Knut Kopstad for Bekkelaget menighet.

Selv om kontrakten er sagt opp er det usikkert når signalene tas av luften.
– Det er to års oppsigelsestid på denne avtalen, men vi har startet en dialog for å finne en annen løsning. Men det er for tidlig å si noe om når signalene går av luften, sier Arild Sunde ved Network Norway.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå