*Nettavisen* Nyheter.

Flytter barna til Oslo vest

Flere foreldre søker barna sine til skoler med færre minoritetselever. På Svendstuen har kun to prosent av elevene minoritetsbakgrunn.

Oslo: Foreldre sender heller barna sine på vestkantskoler enn på skoler med høy minoritetsandel, skriver Aftenposten mandag.
Etter at fritt skolevalg ble innført i Oslo i 1997, har skolene vært forpliktet til å ta inn elever fra andre steder i byen så fremt de har plass.
Dette har blant annet ført til at noen foreldre velger å sende barna sine til naboskoler, privatskoler eller skoler på Oslo vest, hvor det ikke er så mange elever med minoritetsbakgrunn.
Ifølge Aftenposten er Ris undomsskole en av de skolene som har opplevd stor tilstrømming. De mottok dette skoleåret 45 søknader og de overflyttede elevene utgjør totalt 20 prosent av elevmassen.
Skolebyråd Torger Ødegaard (h) er ikke overrasket over at noen velger å bytte skole. Til Aftenposten sier han:
- Foreldre må selv få velge skole for barna sine. Jeg tror ikke det er mange som bytter av denne årsaken. Han understreker at alle skolene i Oslo er gode nok.
Leder for kultur- og utdanningskomiteen i bystyret, Kari Pahle (sv), er mer skeptisk:
- Jeg synes det er et sørgelig argument å bruke for å bytte skole. Men jeg vil ikke blande meg inn i foreldrenes valg.
Av skolene i Oslo, er Svendstuen med 2 prosent elever med minoritetsbakgrunn, Midtstuen med 5 prosent og Grindbakken med 9 prosent blant skolene med færrest minoritetselever.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.