RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytter komitemøter til sykehjemmene

I de siste ukene har det vært mye negativ fokus på norsk helsevesen. Ved å føre en aggressiv utskrivningspraksis ved sykehusene lemper staten ansvar for pasienter over på kommunen og bydelene. Samtidig nedprioriteres det private rehabiliteringstilbudet, som ville være et vesentlig bidrag til å få syke personer tilbake til hverdagen. Pasienter blir enten sendt hjem eller til sykehjem, uten at tilstrekkelig kompetanse eller nødvendig medisinsk utstyr er tilgjengelig. Slik brukes syke mennesker i byråkratiets spill om ressurser. Dette er en uholdbar situasjon for den enkelte, som opplever å ikke bli tatt på alvor i en vanskelig situasjon.
Midt oppe i denne uverdige situasjonen må vi ikke glemme alt det som er bra. De aller fleste får god og tilstrekkelig hjelp fra det offentlige. Vi kan prise oss lykkelig for at vi har en kommunal administrasjon som gjør sitt ytterste for å utnytte bydelens ressurser fullt ut både innen hjemmetjenestene og ved kjøp av sykehjemsplasser. Innen det kommer en ny ressursfordeling eller systemendring i helsevesenet fra statens side, vil ikke situasjonen løses ved å sutre over for lite penger.
Nærhet til brukere av kommunale tjenester er viktig når lokalpolitikere skal vurdere hvordan vedtak påvirker hverdagen til den enkelte. I tillegg til å bidra med å løse problemer i samspillet mellom de ulike tilbudene, vil vi også vite hva som fungerer bra og forsøke å gjøre mer av det.
På vegne av Høyre foreslo jeg i januarmøtet at den nye Helse- og sosialkomiteen (HS) i Nordre Aker skulle flytte møtene ut til sykehjemmene i bydelen, og den 11. mars vil vi legge møtet til Grefsenhjemmet. I løpet av våren og høsten følger besøk til de tre andre sykehjemmene. Å bli direkte orientert av sykehjemmenes ledelse i tillegg til statistikk fra bydelsadministrasjonen, vil gi komiteen et mer komplett bilde av virkeligheten som skal forvaltes.
Mitt ønske som leder for HS, er at kommunikasjonen blir enklere mellom oss og sykehjemmene. Hvordan kommuniserer sykehjemmene og lærer av hverandre, og hvordan opplever de å være i medias søkelys? Hvem er vel nærmere til å fortelle oss dette enn nettopp ansatte, beboere og pårørende? Like viktig som informasjon fra ledelsen er det for HS at beboere og pårørende får enklere tilgang til 'åpent kvarter', som er i forkant av hvert møte.
Politikk handler om mennesker, og mennesker som blir kjent ansikt til ansikt har en mye lavere terskel for å ta kontakt, enn personer som knapt har hørt hverandres navn i ulike sammenhenger. Så, la oss legge ansikter til navnene og gjøre mer av det som fungerer, sammen. Vårt bidrag til det er å få bredere og mer direkte kontakt med sykehjemmene enn det som er mulig når HS avholder sine møter i Nydalen.

Cathrine Løland (H)
Leder av Helse- og sosialkomiteen
Bydel Nordre Aker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere