*Nettavisen* Nyheter.

Flytter over gaten

Snart flytter John Bauer-gymnaset rett over gaten for der skolen holder til nå. Skolen får da et sted hvor de endelig kan bli, uten å måtte flytte til større lokaler.

VIKA: De som ikke gleder seg nå, kommer til å glede seg over de nye lokalene når vi har flyttet inn, sier daglig leder av John Bauer-gymnaset, Kjell Rune Hellesund.

I slutten av denne måneden kommer endelig friskolen til å få lokaler de kan forbli i. De flytter tvers over gaten, der Ingeniøravdelingen til Høyskolen har holdt til. Etter skolen startet for to år siden, har de flyttet to ganger. Dette fordi at klassene har økt med ytterligere et trinn og trengte mer plass.


Trenger større plass

Til høsten kommer John Bauer til å være en fullsatt skole, med tre klassetrinn. Det vil si omtrent 500 elever, fordelt på allmenne fag, medier/kommunikasjon og idrettsfag.

Forventningene for at vi skal få det bedre er store, sier Hellesund. Han mener at skolen nå har funnet et sted som har den størrelsen og den kapasiteten som trengs for å kunne bli værende med tre klassetrinn.

Noe modernisering må gjøres, men særpreget på stedet vil bli værende. Komplekset på toppen av bygget vil bli gjort om til et medierom, tilpasset denne linjen, sier han og legger til at han ser frem til å få en funksjonell skole.

Jeg tror at de nye skolelokalene vil gjøre mye for trivsel og stabilitet. Det blir godt å få et sted der man hører hjemme. Der skal vi bli værende, sier Hellesund.

John Bauer-gymnaset har ikke hørt at det blir noen forsinkelser ved flyttingen.


Skole uten bøker

John Bauer-gymnaset er en videregående skole med et friere læringsgrunnlag. Så langt det er mulig, vil elevene lære pensum uten bøker og lærerne utvikler eget materiell. Derfor jobber elevene med data. Gymnaset er privat og skolepengene dekker bærbar PC, som er elevenes hovedverktøy. Skoledagen består ikke av 45 minutters lange skoletimer. Elevene har en økt på tre timer, deretter en time lunsj og tilslutt en økt på tre timer igjen.

Under disse øktene er det enten undervisning eller så er det studieøkter med veiledere, sier daglig leder.

Mye av fagene og emnene her er relatert til et utenlandsopphold elevene får. Under utenlandsoppholdet er de på en måte som utvekslingsstudenter, forklarer Hellesund.

For mer informasjon om skolen, se www.johnbauer.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag