Flytter snart tilbake

Forslag til reguleringsplan for Heminghallen legger opp til at Helenes barnehage får større uteareal enn tidligere. Barnehagen utvides med to avdelinger.

Slemdal: Etter at Helenes barnehage brant i mars 2005, har barnehagen holdt til i midlertidige lokaler i FO- bygget på Huseby. Området er del av reguleringsplanen for Heminghallen og gjenoppbyggingen av de gamle lokalene lar derfor vente på seg. Planen er at barna skal være tilbake i de gamle lokalene våren 2007. I reguleringsforslaget for utbygging av Heminghallen, foreslås det at barna i Helenes barnehage får større uteplass å boltre seg på enn tidligere. Dette er i samsvar med kravene til Rikspolitiske retningslinjer for barn og unge.

Får et løft

- Reguleringsforslaget innebærer forbedring av Hemings aktivitetstilbud for barn og unge, blant annet gjennom at det legger til rette for bygging av ny idrettshall, sier byråd for byutvikling Grete Horntvedt i en pressemelding.
Reguleringsplanen legger opp til at Hemingbanen reguleres i samsvar med dagens bruk. Heming, som fester tomten, vil oppgradere anlegget, klubbhuset og tilrettelegge for ny idrettshall. Også Helenes barnehage får et løft. To avdelinger er beholdt av det tidligere bygget, som ble så skadet i brannen at det er nødvendig med omfattende utbedring. Fellesarealene og tre avdelinger bygges nytt.

Savner barnehagen

- Det er søkt om en utvidelse av barnehagen, sier styrer i Helenes barnehage, Bjørg Wennersten.
Før brannen hadde barnehagen 3 avdelinger og da den ble flyttet til FO- bygget, fikk den en ny avdeling.
- Nå skal vi utvide med enda en avdeling, sier hun.
Det er to nye småbarnsavdelinger som skal sikre 18 nye plasser for barn under 3 år.
- Vi har det bra her, men det er klart vi savner barnehagen vår. Vi gleder oss veldig til å flytte inn igjen. I FO- bygget har vi flotte utearealer, men ikke fullt så flotte inneområder, sier Wennersten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.