*Nettavisen* Nyheter.

FN-dag med mat og dans

Ansatte og elever ved Lambertseter sykehjem hadde tatt på seg finstasen for å markere FN-dagen. Fra venstre Raziye (Tyrkia), Binish (Pakistan), Arisa (Somalia), Macarena (Chile), Arfie (Tyrkia) og Marianne i Hardangerbunad. Alle foto: Aina Moberg

Mat fra mange land, nasjonaldrakter og svingende danse-rytmer markerte FN-dagen ved Lambertseter sykehjem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arne Mæhlum, daglig leder ved Lambertseter sykehjem, gikk fra stand til stand for å smake på alle de gode rettene. Her er han innom Tahimina og Razma fra Afganistan og forsyner seg med nasjonalretten kabli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beboer og ekte bekkelagsgutt, Stig Bjørn, koste seg ved standen til Marta og Sofia fra Polen. De kunne by på tradisjonell honningkake, potetsalat, herlige pølser og zurek. Her får Bjørn et beger med den gode suppen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Huan serverte snadder fra Kina. De sprøe og florlette rekechipsene forsvant raskt

LAMBERTSETER: Lukter og musikk fra det store utland smøg seg gjennom gangene på sykehjemmet hele fredag.

– Det er tredje året på rad vi lager en internasjonal dag for beboere og ansatte, forteller kulturleder Silje Dæhli

Lamberseter sykehjem har 125 beboere, og samtlige tar del i feiringen. De får smake på all den "fremmedartede" maten de har lyst på, og de lar seg underholde av husets egne krefter i et fengende show.

– Vi er ansatte fra over 30 nasjoner. Lambertseter sykehjem er et flott og flerkulturelt arbeidsted.Dette vil vi synliggjøre ved å gi beboerne våre en reise i fremmede land og kulturer, sier Dæhli.

Spennende stands

Under markeringen var det 12 stands med spennende mat. Fra norsk grøt og spekeskinke til kinesiske rekechips og polsk zurek.

– Veldig spennende med så mye ny mat. Jeg har smakt på både pølser og suppe. Og jeg må skryte av de ansatte som lager et slikt fint arrangement for oss, sier beboer Stig Bjørn.

Foruten mat, bød feiringen også på flott underholdning. Her fikk man oppleve brasiliansk capoeira (kampdans), tyrkisk dans, swingdans og eventyrfortelling på norsk. Aktørene høstet stor applaus fra publikum. Sistnevnte bidro forøvrig selv også i feiringen - med rungende allsang.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.