RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ikke en aftenfrisyre hvem som helst ville gått med, smiler Hanne Gamsmoe og Anikken Skogheim. Foto: Ida Schmidt Nygaard
- Det er ikke en aftenfrisyre hvem som helst ville gått med, smiler Hanne Gamsmoe og Anikken Skogheim. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Fønet seg til 2.plass i NM

I starten av februar deltok fire frisører fra På Håret frisørsalong i NM i frisering. Nå står VM i Chicago for tur.

Hovseter: Anikken Skogheim har jobbet som frisør i knapt et år, men tok likevel en andreplass under norgesmesterskapet i frisering som gikk av stabelen i starten av februar.

- Jeg kom på tredjeplass i kategorien føn og tok førsteplass i aftenfrisyre. Det ga meg en andreplass sammenlagt, forteller Skogheim.

En kløpper med føneren

Til daglig jobber hun i den lille friøsrsalongen ved Hovseter T-banestasjon.

- Jeg har flettet og styrt med hår siden jeg var liten jente. Og så bestemte jeg meg for å jobbe med det.

Hun begynte i salongen På Håret i juni i fjor. Dette var første gang hun delok i NM.
- Vi har trent hver dag. Alle fire som deltok satt opp samme frisyre under NM. Det gjelder å få det rent, uten løse småhår, sier Skogheim.

Den unge frisøren synes det er gøy å konkurrere.

- Det er klart det er gøy! Vi trener jo masse og blir flinkere i det vi driver med. Det var spennende å være med i NM og så får man jo bruk for treningen i jobben.

VM neste

I mars skal jentene til Chicago for å delta i verdensmesterskapet. Her skal de konkurrere som et lag og ikke individuelt.

- Der skal vi gjøre det samme, bare bedre, smiler Skogheim som innrømmer at det er litt mer skummelt å konkurrer mot verdenseliten av frisører.

- Men det blir sikkert som det var i NM; jeg visste ikke hva jeg skulle forvente meg, så nervene kom ikke før jeg sto der. Jeg blir sikkert veldig nervøs når vi først er igang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere