Gå til sidens hovedinnhold

Fokuserer på kvinnefotball i årets Hafslunds Drømmetreff

Vålerenga fortsetter fremgangen som pioner innenfor norsk breddefotball.

VALLHALL: Vålerenga ønsker mer fokus på kvinnefotballen i årets Hafslunds Drømmetreff. Det er ikke så rart, nå som Vålerenga sitt kvinnelag er en del av Toppserien for første gang. Og Cecilie Berg-Hansens historie om hvordan laget rykket opp fra 2. divisjon til den øverste divisjonen på tre år imponerte de 22 fremmøtte klubbene.

– I år har vi et ekstra fokus på kvinnefotballen, litt fordi vi selv spiller i toppserien for første gang i år. Men vi føler også et ansvar for å hjelpe kvinnefotballen opp. Jeg er veldig opptatt av å bygge klubb samt promotere jentefotballen, både i Vålerenga og som helhet i Norge, sier Berg-Hansen.

– Uten bredden er fotballen død

Sammen med Cecilie Berg-Hansen, var Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld og NFFs generalsekretær Kjetil Siem, med på å kaste glans på årets kick off.

– 95 prosent av fotballen er breddefotball. Men toppfotball gis likevel 95 prosent av oppmerksomheten.

Slik innleder NFFs generalsekretær Kjetil Siem foredraget sitt, som når ut til 22 av de 29 samarbeidsklubbene som er en del breddeprosjektet til Vålerenga og Hafslund.

– Uten bredden er fotballen død. Men det er vanskelig å få større fokus på breddefotballen, for det å vinne er en vital del av fotballen. Men det Vålerenga gjør her er utrolig viktig, og de gjør også mye riktig. Det de driver med er unikt i Norge, sier Siem, og legger til at han ikke ser noen dårlige aspekter ved prosjektet.

LES OGSÅ: Lærer ny spilleteknikk av Vålerenga.

Relasjonsbygging

Det er Vålerenga Fotball, som sammen med NFF, startet dette prosjektet i 2006. I 2009 trakk NFF seg ut, og da ble Hafslund prosjektets samarbeidspartner.

– Vi føler et ansvar overfor resten av Oslo, og vi legger tid, penger og ressurser i prosjektet. Relasjonsbygging er viktig for Vålerenga, og vi ønsker en styrt utvikling av talentfulle spillere i samarbeid med moderklubben, sier Elin Horn, prosjektansvarlig i Vålerenga.

Vålerenga har tidligere hatt et rykte for å rappe spillere fra de andre Oslo-klubbene, men dette stempelet er nå på vei bort. Og det er Vålerenga glade for, som ønsker en forståelse fra klubbene dersom de ønsker å videreutvikle et talent i Vålerenga.

Tror alle kommer til å tjene på sikt

Frigg er en av de 29 klubbene som er en del av Hafslunds Drømmetreff.

– Vålerenga viser at de vil satse bredt, og vi er veldig imponert over prosjektet de fremlegger. Og selv om dette helt klart er et rekrutteringsmaskin, er dette noe alle klubbene kommer til å tjene på. Kanskje mister man en eller to spillere når de blir eldre, men det Vålerenga bidrar med kommer til å løfte alle klubbene veldig mye på lang sikt. Det sier Peter Vedenvik og Aslak Ottar fra Friggs barnefotballavdeling.

LES OGSÅ: Utvidet med partytelt i fjor.

I tillegg til å tilby sin kompetanse gjennom seminarer og besøke klubbene, får hver samarbeidsklubb tildelt 40 markeringsvester, 50 billetter til hver av Vålerengas hjemmekamper og én Fotballmaster, det nye apparatet innen pasningstrening og teknikk for den enkelte spiller.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg