Følelser gjennom linsen

Henriette Five fra Røa har vært en snartur innom Cafè Cartagena på Lysaker Brygge. Nå setter hun kursen mot Fotografiens Hus.

Lysaker: I 2004 ga Five ut boken "Brev til Paulo", en reise i kjærlighetspoeten Pablo Nerudas fotspor. Det er bildene fra denne boken, sammen med korte tekster og dokumentarisk materiale, som er tema for utstillingen "Bilder til Pablo".
- Jeg er utrolig fascinert av denne mannen og hans lidenskapelige forhold til to kvinner. Han hadde en egen evne til å formidle ting. Og jeg lot meg virkelig inspirere, sier Five og legger til;
- Han var en ensom mann som søkte etter noe hele livet, bildene mine føler jeg flere ganger reflekterer denne ensomheten. En ensomhet han aldri helt klarte å bli av med, sier Five.

Rosen

"Sand", "Skrift", "Knopper" og "Roser" henger på rad og rekke inne i det hyggelige cafèlokalet. Gjennom et tyvetalls bilder viser Henriette Five hvor enkelt enkelt man kan skifte fra å være journalist til forfatter og fotograf. Og hvor enkelt man kan sette fokus på en følelse kun ved hjelp av et trykk på utløseren.
- Dette er faktisk kun en del av en rosebusk, likevel synes jeg bildet fomidler det budskapet jeg var ute etter. Det er noe med det svarte mot den hvite bakgrunnen som gjør bildet uttrykksfullt, sier hun.

Talentet

En forbipasserende mann på Cafè Cartagena har fått øye på bildene undertegnet Henriette Five. Han er tydelig begeistret for det han ser.
- Det er noe med måten hun tegner motivene ved hjelp av lyset og skyggene. Som fotograf har hun helt klart en egen tyngde, sier han og setter seg ned ved et av bordene.
Utstillingen på Fotografiens Hus varer frem til 21. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.