*Nettavisen* Nyheter.

Føles som et fengsel

Heisen i kommunale Breigata 9 har stått bom fast i tre uker, og ekteparet Erling (81) og Margrethe Moen (74) er fanget i den lille loftsleiligheten.

GRØNLAND: Herre min hatt, det er vel sånn det føles å få en livstidsdom, sier Moen. Med dårlige bein, hjerteflimmer og elendig balanse sitter han og venter på at heisen skal begynne å gå igjen. Kona Margrethe Moen sitter forslått ved siden av ham, etter å ha snublet i trappa. Hun synes det er ille at heisen står, og enda verre at Boligbygg ikke klarer å gi beskjed om hva som skjer og når de kan forvente at heisen går igjen.
Boligbygg er veldig presise med å sende ut husleia, og hvis vi betaler for seint to ganger har vi fått beskjed om at vi blir kasta ut.
Men nå sitter vi her på fjerde uka og lurer på hva som skjer med heisen, og Boligbygg er ingensteds å se, forteller Margrethe.

Redd for trappa

Margrethe Moen (74) er ikke så dårlig til beins som mannen sin, men er blitt redd etter at hun falt og slo seg gul og blå i trappa forrige uke.
Jeg fikk kraftige blåmerker i ansiktet, på halsen og ryggen. Folkene fra legevakten ville sende meg til sykehuset. Men jeg kunne jo ikke la Erling sitte her alene, sier hun og ser bort på sin syke mann.
Vi blir så lei oss, sier hun til Østkantavisa.

Teller trappetrinn

Eva Steensrud bor også i 7.etasje i Breigata. Hun er nesten blind og ser bare 20 centimeter foran seg. Hun teller trappetrinn for å unngå å falle i trappa, hun klarer ikke se når hun faktisk er nede. At trappa har åtte trinn mellom avsatsene har hun måttet lære seg de siste ukene.
Jeg har fått låne en gåstol til å ha i 6.etasje, dit den andre heisen går. Og så har jeg min egen gåstol i 7.etasje, der jeg bor, forteller hun.

Uheldig

Vi skulle begynt med jobben i forrige uke, men montøren ble sykemeldt. Han skal være på jobb igjen i morgen, sier Rolf Gjølme i Euro-Heis AS til Østkantavisa tirsdag.
Han forteller at heisen har blitt utsatt for hærverk.
Noen har brutt seg inn i maskinrommet og sparket i stykker kontrollpanelet. Det er ondskap, sier Gjølme.
Kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF, Marit Jakobsen Leganger, var ikke tirsdag tilgjengelig for å forklare hvorfor Boligbygg ikke har gjort noe med saken eller hvorfor de ikke har informert beboerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.