Gå til sidens hovedinnhold

Følg en fore- stilling fra A til Å

I august kan du følge skuespillernes prøver på Nationaltheatret, foran oppsetningen av Himmelweg.

Sentrum: Nationaltheatret, skuespillerne og regissør Alexander Mørk-Eidem inviterer til høsten publikum inn i det helligste for å se hvordan et teaterstykke blir til. Regissøren presiserer at det ikke dreier som om prøveforestillinger, men reelle prøvesituasjoner.

Det er en spennende, men også sårbar prosess, sier Alexander Bergan ved Nationaltheatret.


Konsentrasjonsleir

Det hører til sjeldenhetene at publikum får muligheten til et slikt innblikk i skuespillernes hverdag, så hvis du er interessert skal du sende en e-post til marked@nationaltheatret.no og få adgang til denne unike sjansen til å se hvordan det jobbes i forkant av en teaterpremiere. Stykket som heter "Himmelweg" har aldri tidligere vært satt opp i Skandinavia. Det er et skuespill av den unge, spanske dramatikeren Juan Mayorga og utspiller seg i en fangeleir under andre verdenskrig. Tittelen er navnet som ble brukt om rampen som førte opp til gasskamrene himmelveien. Kai Remlov spiller en observatør fra Røde Kors som inspiserer fangeleiren, og han blir vist rundt av en tysk kommandant, spilt av Jon Øigarden, samt en representant for de jødiske fangene. I den rollen finner vi Eindride Eidsvold.

Gode kritikker

Regissøren Alexander Mørk-Eidem (36) har allerede markert seg i Skandinavia. Han har satt opp suksessforestillinger både i Norge og Sverige. Mørk-Eidem åpnet dessuten Ibsenfestivalen 2006 med "Gengangere" på Hovedscenen. På Stockholms Stadsteater høstet han svært gode kritikker for sin oppsetning av "Hedda Gabler". I følge den svenske teaterkritikeren Leif Zern er Mørk-Eidem en av de ledende unge regissørene i dag.

Regissøren og skuespillerne har sammen kommet frem til at dette er et spennende prosjekt de har lyst til å prøve. Det er veldig sjelden at publikum får oppleve noe sånt og jeg tror skuespillerne gruer seg litt til det, sier Alexander Bergan. Han oppfordrer publikum til å ta turen og se hvordan stykket blir til og hvordan det utvikler seg, for deretter se det ferdige stykket.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus