Gå til sidens hovedinnhold

Følger Fjordbyens utvikling

Eirik Eide er godt over snittet interessert i utviklingen av Fjordbyen. Nå deler han interessen med dittOslos lesere.

BJØRVIKA: Oslo er en by i utvikling, og ingen steder skjer det mer enn langs fjorden. Eirik Eide følger utviklingen i Fjordbyen generelt, og Bjørvika spesielt, på nært hold. Nå skal Eide skrive om utviklingen av Fjordbyen for dittOslo.

I en ukentlig spalte på våre nettsider dittoslo.no vil Eide bidra med både bilder og informasjon fra arbeidene langs fjorden. Utvalgte innlegg blir også å se på trykk i avisen.

– Jeg liker å følge forandringer og har en interesse for byutvikling. Denne endringsprosessen er den største i Oslo på lang tid. Det er gøy å følge, sier Eide.

Les første spalte her: Dronning Eufemias gate – snart halvveis

Bor på Sørenga

Eides interesse for Fjordbyen begynte da han kjøpte seg leilighet på Sørenga i 2011. Han tok med seg kameraet og dro for å se på fremdriften..

– Jeg tok bilder av utbyggingen og stoppet opp og så på endringene. Siden har det bare ballet på seg, sier Eide.

Bildene samlet han etter hvert i bloggen «Oslo i forandring», som både utbyggere, arbeidere og beboere i området har rost ham for.

– Det var opprinnelig en blogg om Bjørvika-området. Men en dag var jeg tilfeldigvis ute på Tjuvholmen og tok noen bilder, så nå har det blitt mer en Fjordby-blogg, forklarer Eide.

Les også: Slik blir E18 Mosseveien

Stadige overraskelser

Med nytt kontor i Barcode, følger han nå utbyggingen på nært hold daglig. Likevel blir han stadig overrasket.

– Plutselig skjer det store endringer i løpet av få dager. Det er ålreit å se ting som blir ferdige, for eksempel steinhauger som blir til gress og liknende, forteller Eirik Eide.

Nå kan du følge utviklingen i Fjordbyen selv i hans spalte på dittOslo.no/iforandring.

Du kan også besøke Eirik Eides blogg direkte på adressen http://osloiforandring.no.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar