*Nettavisen* Nyheter.

Følges med argusøyne

Bydel Nordstrand har lagt frem et stramt og risikofylt budsjett for 2006. Og i år som i fjor voktes tallenes utvikling nøye av Byrådet.

NORDSTRAND: Det er alvorlig å være omfattet av Byrådets BØS (bydelene, økonomi, styringsgruppe). Men, vi traff på prognosen for i fjor, og selv om tallene er forferdelige så viser de at vi har fått oversikt, sa Nina Høilund til lokalpolitikerne for to uker siden.

Stort ansvar

Bydelsdirektør Brynhild Hovde utdyper sin økonomisjefs uttalelse om BØS slik:
Det betyr at måten både administrasjonen og bydelsutvalget (BU) styrer økonomien på følges med argusøyne fra Byrådet. Vi har et budsjett med store risikoområder. Det pålegger både oss og BU et stort ansvar i månedene som kommer, sier hun.
Hovde er fornøyd med at resultatet for 2005 ble i samsvar med det administrasjonen sa i september.
Det betyr at vi har kontroll og oversikt. Likevel står vi foran en formidabel utfordring. Aktivitetsnivået er fortsatt altfor høyt.

Må saldere

Økonomisjefen mener det blir nødvendig med en budsjettjustering til bydelsutvalgets møte i mars?
Det er svært sannsynlig. Selv om vi har svært stram styring, er det store risikoområder i budsjettet. Forbruket av sykehjemsplasser hittil i år er for høyt i forhold til budsjettet. Behovet er større enn forutsatt og koster mye penger. Men, vi må først se på tallene for januar og februar. Et korrekt bilde får vi ikke før i slutten av mars. Det blir en utfordring. Vi har svært lite å ta av, og har brukt det lille vi har, sier Hovde.

Utfordringer

Selv om prognosene kanskje ikke er fullt så rosenrøde som administrasjonen kunne ønske seg, går bydelsdirektøren på sitt andre halvår i sjefstolen med krum hals.
Vi skal etter beste evne komme utfordringene i møte, sier hun.
I kveld er det duket for årets første møte i bydelsutvalget. Der vil man blant annet oppsummere fjorårets økonomi. Møtet begynner klokken 19.00 med Åpen halvtime.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.