*Nettavisen* Nyheter.

Folk kommer for å se en idiot

Tekstforfatter Petter Baarli fra Backstreet Girls kommer innom Elm Street en mandags formiddag. Han har hjulpet Ronny Pøbel og Petter Pogo med albumet "Føkk Døkk".

Ronny Pøbel fyrer løs all sin barndoms aggresjon på sitt første album "Føkk døkk". For Ronny er punken selvutleverende egenterapi.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beste utested i by'n: Ronny Pøbel og Petter Pogo tar gjerne lunsjen på Elm Street. Det er bare her de får bra nok musikk og sprøtt bacon. Og sannelig spiller de ikke Ronny Pøbel her også! Foto: Wenche Gerhardsen

SENTRUM: På scenen er de "tight som et pølseskinn". Ølflaskene flyr veggimellom på konsertene. Pøbel har den autentiske aggressiviteten. Alt skal være ekte. Alt skal være punk.

Jeg blir bare så fly forbanna! Svetten spruter og jeg svimer nesten av.
Ronny Pøbel, alias blikkenslager Ronny Olsen Bjøranger fra Gjøvik, beskriver sine sceneopptredener med et lattermildt snerr.

Du ser faktisk blodårene hans bule, stadfester bassist Petter Pogo.

Og bandet speller så fett at det er helt sinnsykt! Det var veldig riktig å få med de her folka.

"De her folka" er mest av alt Petter Pogo, kjent blant annet fra Jokke og Valentinerne, som Ronny nå sitter i sofaen med på stamstedet Elm Street. Sammen med Cris Diamond Døkk (Trashcan Darlings) på gitar og Pelle Ramone (enn så lenge) på trommer, er de bandet Ronny Pøbel.

Personlige tekster

Med gjenkjennelige refreng som "Du drakk deg full og jævlig" og "Kom ikke bort, det er ikke lett å være være kul på en mandag", har Ronny Pøbel falt i smak hos mange anmelderne.

Vokalisten selv trodde at det skulle bli slakt. Han smiler fornøyd av mottakelsen, selv om det ikke er så viktig med musikkanmeldere, platesalg og den slags. For egentlig gir han jo faen.

Debutplata "Føkk Døkk" kom litt sent. Ronny er 36 år, og det ungdommelige opprøret burde vel ha roet seg nå. Men det var først nå han fikk satt ord på oppvekstens råttenskap. Ronny vil ikke være annet enn selvutleverende i tekstene.

"Brutal mot dritt" er en låt om en brutal fyr som behandla meg og mora mi veldig stygt. Når jeg synger den blir jeg fobanna på scenen og det går et par ølflasker i taket. Det kan bli ganske barnslig, men disse tekstene er jo skrevet fra en tid da jeg var klin gæren, vedgår han.

I en periode da Ronny var roadie for Backstreet Girls, ble disse tekstene til musikk.

Upolitisk moro

Etter å ha snekret sammen en demo med 13 låter, ble albumet "Føkk Døkk" spilt inn i Laidback studio i Oslo, nesten på direkten. 11 låter tar 19 minutter og 38 sekunder. Punk er presist - men i dag er den sjelden særlig fengende.

Er det fordi punkrocken i Norge er utvanna?


Hva er punkrock? Er det det de spiller på Blitz? Du kan kanskje si at den er utvanna, ja, sier Petter Pogo.

Vi har ingen egentlig politisk agenda. Det nærmeste vi kommer et politisk statement er låta "Tanta til Hagen", legger han til.

Ronny Pøbel er pur moro. Musikken er for dem selv. Dersom publikum liker den, kan de høre på.

Dersom ikke, ja, så "føkk døkk".

Konserter med trøkk

I Bergen hadde de den beste konserten så langt.

Da vi gikk på ropte publikum "Jokke, Jokke, Jokke!", og da vi var ferdig var det "Ronny, Ronny, Ronny!" Det var artig, smiler Ronny.

Folk kommer for å se en idiot. De liker energien. Og de rekker så vidt å drikke opp ølen sin før det hele er over.

I desember spiller Ronny Pøbel førjulspunk på Garage i Oslo. Til sommeren kommer neste album. Da blir det hele 14 låter, og muligens går en av dem over to og et halvt minutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.