*Nettavisen* Nyheter.

Folk tror ikke helt på at det er gratis

Benytter tilbudet: Passasjer Bodil Rasmussen sammen med Pieter Don/Vinderen seniorsenter. Foto: FOTO: ESPEN W. ANDRESEN

Daglig leder ved Vestre Aker Frivillighetssentral, Espen W. Andresen er storfornøyd. Frivilligbussen blir stadig mer populær.

VINDEREN: – Nå runder vi tre uker med Frivilligbussen og tilbudet blir stadig mer brukt. Det vi må jobbe med er likevel at tilbudet er gratis, og folk er ikke vant til det. Da blir det lett å tro at man bryr oss ved å benytte seg av tjenesten, men slik er det altså så absolutt ikke. Målet vårt er å kjøre 15 til 20 personer om dagen, sier Andresen og legger til:

Gir muligheter

– Besøkstjenesten har alt for liten kapasitet per i dag, så det vi tenker er at Frivilligbussen kan være en mulighet for folk å komme seg ut og i kontakt med andre mennesker, som ved et seniorsenter.

På veggen i sentralen henger Demensprisen for Oslo 2011, tildelt Nic A. Omejer.


– Det er så utrolig hyggelig at vi kan henge denne prisen her. Omejer er en av ildsjelene som sørget for at sentralen kom i gang for snart 13 år siden. Fremdeles er han en av dem som er mest aktive. Flere dager i uken besøker han blant annet beboere på Vinderen Bo- og Servicesenter. Han leser for dem, forteller historier eller tar dem med ut på tur, forteller Andresen.

LES OGSÅ: Espen overtar etter Stein Brubakk

Mammaer i permisjon

På blokken til Espen står også et nytt prosjekt han mener kan bli vellykket: Mammaer i permisjon.

– Vi har fått en ny frivillig her som er hjemme i mamma-permisjon. Etter å ha snakket litt med henne så ser jeg at her er det et stort potensiale. Jeg planlegger en kampanje på dette og med litt hjelp tror jeg det kan bli en suksess, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.