RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Folkefest for firbente

I anledning Dyrebeskyttelsens 150-årsjubileum, inviterte organisasjonen små og store til folkefest på Rådhusplassen lørdag. – Tilbakemeldingen var bra, sa nordstrandmannen Carl-Egil Mastad.

RÅDHUSPLASSEN/NORDSTRAND: Det var mange som fulgte spent med på at Kaptein Rødskjegg, Asgeir Borgermoen (barnas helt) og konferansier Lars Eikanger, dro i gang festen på lørdag. Publikum fikk etter hvert også oppleve konserter med kjente og kjære artister, show, leker, konkurranser og annen underholdning for barn og voksne. I tillegg kunne man lære mer om Dyrebeskyttelsen Norges arbeid.

Sekretariatsleder Carl-Egil Mastad har jobbet i Dyrebeskyttelsen siden januar -08, og han har tidligere også vært medlem.

– Vi fokuserer på mange punkter og bruker for eksempel mye ressurser på hjemløse dyr og pelsdyroppdrett. Det er jo veldig aktuelt om dagen, fortalte han.

I tillegg nevnte Mastad at hvalfangst er noe veldig unødig, og at organisasjonen også ønsker å bedre forholdene i husdyrhold.

Dyrenes hjelpere

De frivillige ved Dyrebeskyttelsen Norge var ganske så synlige, der de gikk rundt med sine gule vester. Noen stod bak salgsboder og solgte fristende saker, mens andre delte ut flyers.

– Dyrevern får for lite oppmerksomhet! Vi vil markere dette, sa Hege Johansen. Hun har jobbet som frivillig i Dyrebeskyttelsen i ni år.

Sammen med Kari Berdalen, daglig leder ved kattehuset påNordstrand, gikk hun rundt med bøsse i håp om at folk hadde noen kroner å avse.

– Vi håper å verve så mange som mulig. Flere medlemmer gjør at vi kan tilrettelegge bedre aktiviteter, og det sikrer oss en stabil inntekt. Som mange andre organisasjoner, er vi underbemannet og underbetalt, sa Johansen.

– Hvis folk bryr seg om dyr og ønsker å gjøre en forskjell, burde de melde seg inn i Dyrebeskyttelsen, sa hun videre.

Både Johansen og Berdalen fortalte at det er mange som ikke orker å se på de fæle bildene, og at de lukker øynene for sannheten.

– Men det hjelper ikke dyra! sa de.

Johansen fortalte at det er vondt og vankelig å se vanskjøttede dyr, men at man blir litt mer vant til det etter hvert.

– Du slutter aldri å bry deg, men du blir mer vant til det.

Dyrebeskyttelsens hjelpesenter, kattehuset på Nordstrand, søker frivillige, spesielt på dagtid.

– De fleste frivillige har jo jobb på dagtid i tilleg, så vi trenger noen som kan hjelpe til på dagen også, sa damene.

De nevnte også at det allerede er 100 andre dyr ute i fosterhjem.

– Hvis folk har lyst til å være fosterhjem, kan de ta kontakt med oss på telefon 23134545.

Bakgrunn

Dyrebeskyttelsen Norge (DN) ble etablert i 1859 og er Norges eldste og største dyrevernorganisasjon med ca. 10.000 medlemmer. DN er en demokratisk paraplyorganisasjon med landsmøtet som øverste organ, styre, sekretariat og lokalforeninger. Hundrevis av dyrevernere arbeider gratis med dyrevern i lokalforeningene, som er forpliktet til å følge organisasjonens vedtekter og etiske plattform.

Dyrebeskyttelsen er en sentral høringsinstans for staten og bruker millioner av kroner på hjemløse dyr. De har 28 lokalavdelinger over hele landet.

Årlig reddes det over 3600 hjemløse og syke dyr, flere tusen fikk nye hjem i løpet av 2008.

– Jeg synes den største gleden er å se at vi gjør en nytte, og at vi redder dyr, sa Hege Johansen og Kari Berdalen, før de vandret videre som dyrenes hjelpesoldater.

Carl-Egil Mastad forteller i etterkant av festen, at tilbakemeldingene fra publikum var positive.

– De fleste synes vi gjør en god jobb. Vi fikk ikke vervet så mange som vi hadde håpet på, men vi fikk en del nye, sier han.

Konsertene gikk som smurt og det kom flere tilskuere på kvelden enn dagen.

– Været ble heldigvis bedre etter hvert. Vi synes vi gjennomførte et bra arrangement, forteller Mastad.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere