*Nettavisen* Nyheter.

Folkefest på Schous

Edel Pavlic, Øivind Hagen og Guro Juul Andersen er klar for å åpne Schous Kulturbryggeri. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Schous kulturbryggeri skal vise fram det ypperste av musikkoslo når de inviterer til en femtendagers bakgårdsfest uten sidestykke.

LØKKA: – Hele området kommer til å være helt forandra. Dette blir fantastisk! Vi skal vise fram musikkbyen Oslo på sitt ypperste, sier Guro Juul Andersen ved Schous Kulturbryggeri.

Fra 15. til 29. mai arrangeres Musikkfestivalen "The Sound of Schous" som et ledd i Oslo kommunes store folkefest The Sound of Oslo. Det som nå ser ut som en eneste stor byggeplass skal i løpet av få dager forvandles til en italienskinspirert piazza med trær, fargerike lykter og, ikke minst, massevis av folk i alle aldre.

Keep of Kalessin kommer, Bobbysocks kommer og det er dessuten duket for en eksklusiv sniktitt i Popsenterets lokaler når de for første gang åpner dørene for publikum.

– Vi kommer til å vise tidligere legendariske norske Grand Prix-finaler på storskjerm. I tillegg blir det utstilling, Melodi Grand Prix-Quiz og mulighet til å slappe av i sofaene, sier Øivind Hagen ved Popsenteret og peker på Fretex-møblene som står spredt i rommet.

– Vi ønsket at folk skulle få en deja vu-følelse når de kommer inn her og hvor er det folk har opplevd Grand Prix? Jo det er jo i sofakroken hjemme med lasagne og cola på bordet, sier Hagen.

Kollega Edel Pavlic nikker ivrig.

– Det handler om å ta fram de gode minnene.

På utescenen i bakgården presenteres det hver dag nye artister og det beste av alt er at alle konsertene er gratis. 17. mai blir det feiring for deg som lengter tilbake til barndommens sekke- og potetløp, fredag 21. mai presentere Rikskonsertene sin musikalske familiedag, og onsdag 26. mai er det barnas egen dag på Schous.

– Vi har også en egen metalldag der vi vil vise hvorfor metall er musikknorges største eksportvare, forteller Juul Andersen.

– Er det en av dagene du ønsker å trekke fram spesielt for publikum?

– Det må definitivt være åpningsdagen. Da skal byråd Torger Ødegaard tale, Bobbysocks skal synge og Keep of Kalessin skal framføre monsterhiten Dragonfly. Og når du først har kommet den dagen, kommer du til å være her resten av festivalen også, ler Juul Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.