RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folkelig operafestival


Ønsker velkommen: Leder for operafestivalen, Gjøril Songvoll ønsker store og små velkommen til en begivenhetsrik dag på Tveten gård.
Ønsker velkommen: Leder for operafestivalen, Gjøril Songvoll ønsker store og små velkommen til en begivenhetsrik dag på Tveten gård.
I idylliske omgivelser på Tveten gård, er det lørdag 15. september klart for le grand finale i Oslo Operafestival med tre forestillinger myntet på alle fra 0-100 år.

Tveita: I spissen for Operafestivalen, som i år arrangeres for andre gang, står Vestli-damen Gjøril Songvoll. Med 80 sangere, og tilsammen rundt 200 artister å koordinere, har hun en del å henge fingrene i de neste to ukene, før det braker løs med Operafestival over hele byen.
- Dette er første året denne bydelen er involvert i festivalen i form av at vi bruker Tveten gård som scene og kulturformidler. Vi ønsker å få operaen ut til folket, og derfor finner vi fine, folkelige steder å framføre opera på, sier Songvoll.

"Opera i 100"

Opera er en musikkart som ofte har blitt assosiert med fiffen, og den språklige barrieren skaper desto større distanse til folk flest. Dette har Kulturentusiastene som står bak Operafestivalen tatt som en morsom utfordring, og de kan derfor stille med et bredt spekter av originale operaframføringer på festivalprogrammet.
- Vi ønsker at det skal være et tilbud for alle og enhver, derfor har vi kalt opplegget på Tveten gård for "Opera i 100". Vi stiller med actionopera med kjent tematikk fra Carmen, men det nye er at sangerne kjemper på scenen mens de synger, forteller Songvoll.
Videre skal det være en forestilling som i hovedsak er beregnet på barn og som handler om hvordan det går an å synge opera hvis hjernen er et annet sted. Her vil den unge, fremadstormende operasangeren Signe Sannem Lund synge, akkompagnert av pianist Daria Serafin og skuespiller Steinar Taarn Sande, som for dagen ikler seg rollen som hjerne.
Til slutt på programmet på Tveten gård, står Serenade Grand Prix der publikum får hver sin stemmeseddel, så de kan stemme over hvilken serenade de liker best. Her blir det høydepunkter med lett gjenkjennelige stykker, og publikum vil få en flott mulighet til å involvere seg i større grad i konserten.

Leker for barn

Men det er ikke bare operaforestillinger på Tveten gård denne dagen. Det blir også leker for barn, og salg av kaffe og kaker så kanskje enda flere skulle få lyst til å ta turen. Og enda en motivasjonsfaktor for å stikke innom gården denne lørdagen, er at alle arrangementene er gratis!
- Vi har forskjellige satsninger i år, der de fleste er gratis, men de aller største koster litt penger, forteller Songvoll.
Av satsningene som koster penger trekker hun fram Operaballet i Gamle Logen som er Norges svar på karnevalet i Venezia.
- Operaballet er et feiende flott maskeradeball med dans, kostymer og konserter. Ballet er langt ifra et lukket arrangement; det er også åpent for alle!

Metall-opera

Allerede før årets festival, har planene for neste års operafestival begynt å forme seg.
- Opera er mer anvendelig en man skulle tro, og derfor har vi såvidt begynt å tenke på å få til ting som for eksempel hip hop-opera, fotballopera eller bollywoodopera, sier Songvoll entusiastisk før hun fortsetter,
- Vi har også et ønske om å få til et samarbeid med Granittrock som jo også arrangeres på denne tiden.
Songvoll forteller at det ikke er noe i veien for å blande opera med rock, det er tvert imot veldig tøft.
- Jeg er klar over at mange er skeptiske til opera, og Norge er et lite utkantland når det kommer til denne musikksjangeren sammenliknet med land nedover i Europa. Der er det mye vanligere å gå på operaen, og sånn burde det også bli i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere